Българският хелзинкски комитет (БХК) обжалва постановлението на СГП, с което

...
Българският хелзинкски комитет (БХК) обжалва постановлението на СГП, с което
Коментари Харесай

На втора инстанция: БХК иска забрана на Възраждане

Българският хелзинкски комитет (БХК) апелира постановлението на СГП, с което се отхвърля техния сигнал и постановява отвод да се проверява нататък партия " Възраждане ", съобщи Нюз.бг.

Обжалването ще е пред Софийска апелативна прокуратура и упорства да бъдат оценени в цялост обстоятелствата по проблема и да се отстранят очевидните неточности, да вземем за пример превратното цитиране на решения на Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ).

От БХК дават и образец за неточно позоваване на практиката на Европейски съд по правата на човека: цитира се решение на съда по проблема с турската партия " Рефах ", което било " взето с нежно болшинство ". Всъщност прокуратурата се базира на неокончателното решение, което постановява възбрана на ислямистката партия. Освен това не е професионално да се разяснява какво е болшинството на решението, а се взима под внимание резултата.

От наличието на постановлението се схваща, че до момента прокуратурата не е подхванала нищо по следствие и изясняване на обстоятелствата и събитията. Съдържанието на постановлението единствено видимо наподобява юридически издържано и авторитетно, само че в действителност излиза наяве, че прокуратурата не е подхванала нищо по следствие и изясняване на обстоятелствата и събитията.

В сигнала си Правозащитната организация беше показала съответни дейности на партията, които нарушават Конституцията и Закона за политическите партии. Сега допълват жалбата си и с следващи антисемитски дейности на " Възраждане ", които дават съображение и за прекратяването, и за разпускането на партията.

Заради фактическите неточности и логическата неплатежоспособност, както и поради повърхностното разглеждане на изложените в сигнала доводи, БХК упорства висшестоящата прокуратура да анулира постановлението на Софийска градска прокуратура, както и продължава да чака реакцията на Борислав Сарафов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР