Българският футболен съюз взе важно решение за определяне крайното класиране

...
Българският футболен съюз взе важно решение за определяне крайното класиране
Коментари Харесай

БФС внесе яснота по важен въпрос за класирането в първенството

Българският футболен съюз взе значимо решение за установяване крайното класиране в efbet Лига на България. При еднакъв брой точки на два или повече тима ще се взимат поради единствено мачовете от постоянния сезон на шампионата. Това значи, че директните мачове в първата шестица и втората осмица няма да се взимат под внимание, в случай че тимовете са приключили с еднакъв брой точки.

Така да вземем за пример, в случай че Левски и ЦСКА финишират с идентичен брой точки, то " сините " ще имат преимущество пред ЦСКА поради мачовете от постоянния сезон, а резултатът от идното дерби няма да се регистрира даже " алените " да завоюват.

Ето какво се споделя в формалното известие на БФС.

" Българският футболен съюз уведомява клубовете, участници в шампионата на ППЛ, че поради форсмажорните условия, довели до редуцирания календар на сегашния шампионат, при еднакъв брой точки на два или повече тима в крайното класиране за сезон 2019/2020 в Първа професионална лига, финалните позиции ще бъдат образувани на база на директните дуели сред тимовете в постоянната фаза на шампионата (до изиграването на 26-и кръг включително).

Корекцията е за оптимално съблюдаване на разпоредбите за равнопоставеност сред клубовете и отменяне на фактора " единично домакинство " в последващите стадии на шампионата при образуването на крайното класиране ". efbet Лига 27 кръг, събота 20 юни  ЦСКА-София 16:15предстои  Левски
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР