Българският футболен съюз, съвместно със своя партньор SportRadar, проведе първия

...
Българският футболен съюз, съвместно със своя партньор SportRadar, проведе първия
Коментари Харесай

БФС с кампания за превенция на манипулирането на футболни срещи

Българският футболен съюз, взаимно със своя сътрудник SportRadar, организира първия от серия семинари с футболисти и ръководители на клубовете от професионалния футбол в България. Целта на срещите е спортистите и управлението на тимовете да бъдат осведомени с естеството на манипулирането на футболни срещи и неговия мащаб в международен проект, както и да бъдат подготвени да разпознават признаците, че футболна среща е манипулирана, по какъв начин да действат в тези случаи и по какъв начин да защищават себе си и тима си при опит за интервенция от лица, занимаващи се с уговарянето на мачове. Експертите от SportRadar Акис Агистриотис и Александрос Геронтикос разкриха методите, посредством които интернационалната компания за анализиране и предварителна защита на манипулирани спортни резултати разкрива и рапортува подозрителни футболни срещи и процедурите, които следват в сходни случаи.

Футболистите бяха осведомени и по отношение на възможните последствия, до които би довело тяхно присъединяване в уговарянето на футболни срещи. Първият тим, с който бе извършен обучителен семинар беше Черноморец Балчик, а по-късно се състоя и срещата с тима на Черно море Варна. Играчите и щабовете на двата клуба изслушаха с интерес показаната им информация и получиха брошури с спомагателни елементи по тематиката. Подобни срещи ще бъдат извършени с всички български професионални футболни клубове, като идващите семинари се плануват за месец май.

Паралелно с обучителните семинари с футболните клубове, заместник-изпълнителният шеф на БФС Павел Колев взе интензивно присъединяване и в проведената от Министерството на младежта и спорта интернационална кръгла маса за основаване на единна национална платформа за битка с манипулирането на спортните надпревари. Пред представителите на Европейската комисия по спорта, Интерпол, Европол, Организация на обединените нации, УЕФА, БОК и редица европейски и български държавни институции, Павел Колев презентира тактиката на Българския футболен съюз за предварителна защита на манипулирането на футболни срещи и към този момент подхванатите от федерацията дейности в тази тенденция. На проведената във Варна в границите на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз кръгла маса, министърът на младежта и спорта Красен Кралев даде висока оценка на ограниченията и активността на Българския футболен съюз за противопоставяне на манипулирането на футболни срещи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР