Българският футболен съюз категорично осъжда тиражираните намерения за бъдещи промени

...
Българският футболен съюз категорично осъжда тиражираните намерения за бъдещи промени
Коментари Харесай

БФС осъди намерения за промени в Закона за хазарта, които ще ударят рекламите и футбола

Българският футболен съюз изрично осъжда тиражираните планове за бъдещи промени в закона, засягащ рекламирането на хазартните и бетинг компании у нас.

„ Този следващ опит за печелене на политически дивиденти отчитаме като евентуален пагубен удар върху българския футбол и българския спорт въобще. Както у нас, по този начин и в целия останал цивилизован свят, лицензираните букмейкъри подкрепят клубове, федерации и надпревари – даже най-големите шампионати и тимове на планетата популяризират сходни марки и влагат приходите от тях в развиването на играта “, се споделя в позицията до медиите на БФС.

В България повече от две трети от клубовете както на професионално, по този начин и на аматьорско равнище, съществуват точно с помощта на финансиране от сектора, а възможното спиране на този източник на средства би означавало съвсем сигурен банкрут на множеството от тях, настояват от централата.

Оттам се обръщат непосредствено към политическите лица:

„ Уважаеми политици, равнището на българския футбол и на българския спорт не се дължи на хазартните компании, не е резултат от работата на федерации или от липса на гений, а е директно разследване от пасивността на страната във връзка с спорта и в частност футбола. Примерите за триумфите на прилежащи нам страни пък са директна заслуга от отношението на съответните управляващи – както стратегическо, по този начин и финансово. Социалната възвръщаемост от спорта не е мъчно измерима, в противен случай – само че за жалост в България терминът „ обществена възвръщаемост “ очевидно е чужд.

Българският футбол страда поради нежеланието на страната да се ангажира с него, България няма естествен стадион по същата причина, а до момента в който българският гласоподавател чака постоянен кабинет, вие се каните да ударите по главния, в случай че не и единствен, източник на средства за съществуването на спорта ни.

Отдавна сме наясно, че футболът е последна грижа за българската страна – с изключение на в случаите, в които се употребява за популистки цели. Знаем, че няма по какъв начин да чакаме помощ, само че ви призоваваме най-малко да не му пречите. Защото актуалните ви планове и упоритости сигурно ще се окажат доста повече от просто следващата спънка “, пишат още БФС.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР