Българският футболен съюз (БФС) си навлече гнева на мнозина с

...
Българският футболен съюз (БФС) си навлече гнева на мнозина с
Коментари Харесай

Гонзо: Някои хора услужливо погрешно опитаха да обяснят промяната в наредбата за чужденците в българския футбол

Българският футболен съюз (БФС) си навлече гнева на мнозина с решението да отстрани ограничаването за вписване на задгранични футболисти в Първа и Втора Лига, само че се оказва, че това не е напълно по този начин. Или най-малко по този начин твърди един от новите шефове във федерацията Георги Иванов-Гонзо.

„ Първо държа да отбележа, че рестриктивните мерки за чужденците не са отпаднали напълно, както някои хора услужливо се пробваха да обяснят “, съобщи той в изявление за Gong.

След това той изясни, че корекцията касае единствено правото на клубовете да картотекират играчи отвън рамките на Европейския съюз, като по този начин те ще имат право да записват 20 футболисти от непознати страни и те ще могат да упражняват наедно със своите сътрудници. Остава обаче наредбата, която гласи, че в еднакъв миг могат да играят единствено петима играчи с сходен статут.

„ Подчертавам дебело – съотношението сред българи и чужденци се резервира! Или, сред европейци и неевропейци. Защото ние, като държава-член на Европейски Съюз, не можем да ограничаваме правото на труд на хора от евросъюза. Но към този момент сме въвели спомагателни бонуси за потреблението на български играчи. Тепърва разискваме сходни правила за Трета лига, а в развой на разработка е и приспособената унгарска система за работливост. Тоест, Българският футболен съюз работи за развиването на българските гении посредством стимулиране на клубове, а не посредством рестрикции “, сподели Гонзо във връзка зародилия въпрос, дали новите правила няма да попречат на възможностите за изява на българските гении.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР