Българският фонд за жените призова Вежди Рашидов незабавно да подаде

...
Българският фонд за жените призова Вежди Рашидов незабавно да подаде
Коментари Харесай

Примката се затяга. Гонят Вежди и от парламента

Българският фонд за дамите прикани Вежди Рашидов неотложно да подаде оставката си като депутат. Повод за недоволството стана коментар на депутата от ГЕРБ-СДС, изработен в почивката на изключителното съвещание на Народното събрание в понеделник. „ Има и в този момент закони. К‘во чешеме езици? Всички к**ви се разсъниха да се сетят, че са били преди 15 години изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го направиха на маймуна “, сподели Рашидов по време на пленарната отмора, когато се допуска, че микрофоните са изключени. Водещата съвещанието Росица Кирова обаче бе не запомнила да го направи и цяла България чу грозните думи на Рашидов.

„ Вече съвсем сме привикнали към съвещания, които се трансформират в политически цирк, в сцена на тирада на ненавист и нападки към гражданските организации, в съревнование по безгрижие, по време на които се измества фокусът от нужните промени в законодателството и наболелите, надълбоко вкоренени в обществото ни, проблеми с домашното принуждение и насилието, учредено на пола ”, пишат в позиция до медиите от Българския фонд за дамите.
-->
„ Заседанията се трансформират и в естрада, от която извънредно регресивни партии показват гръмогласно личните си политически послания без капка угриженост за 13-те убити дами от началото на годината и останалите 1 милион българки, които страдат от принуждение всеки ден. Те са оскърбление за жертвите на домашно принуждение и насилието над дами в нашата страна ”, показват още оттова.

От Българския фонд за дамите допълват, „ че не е задоволително от ГЕРБ да изискат оставките Ви от две комисии – това няма да заглуши думите Ви ”. И приканват народните представители от всички партии да гласоподават оставката на Рашидов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР