Българският еврокомисар Мария Габриел прие на работна среща представители на

...
Българският еврокомисар Мария Габриел прие на работна среща представители на
Коментари Харесай

Комисар Габриел: Пловдив – национален гребен център

Българският еврокомисар Мария Габриел одобри на работна среща представители на пловдивския гребен спорт. Те я срещнаха с два значими за града плана, ориентирани освен към това Пловдив да се трансформира в народен гребен център, само че и в по-добро място за живот.

Замисълът на план “Пловдив – народен гребен център ” е въз основата на Спортно учебно заведение “Васил Левски ” и най-титулувания гребен клуб “Хеброс ” да се привлекат към гребането деца от цялата страна чрез новаторски цифров асортимент.

Вторият план за Световен гребен център – част от екопарк “Марица ”, също провокира интереса на комисар Мария Габриел.

Проектите бяха показани от ръководителя на Организационния комитет на Световното състезание по гребане Иван Попов, директорката на Спортно учебно заведение “В. Левски ” – Пловдив госпожа Ружка Генова, ръководителя на Гребен клуб “Хеброс ” – Пловдив проф. Николай Попов, основният помощник в Националната спортна академия Никола Господарски и секретаря на Организационния комитет на Световното състезание по гребане Даниел Христов.

Срещата  в представителството на Европейска комисия в България се организира в наличието и на инж. Васил Червенков – самостоятелен оценител и рецензент към Европейската комисия, който бе и уредник на събитието.

“Имахме потребност да получим от първа ръка информация и съвет за това какви са опциите да представим нашите планове в Европа и дали могат да бъдат финансирани напълно или отчасти със средства от европейски стратегии. Комисар Мария Габриел ни увери, че е допустимо и заслужава да поставим старания в тази тенденция ” – сподели Иван Попов.

Представяне в Лил

Проект “Пловдив – народен гребен център ” ще бъде показан на ……/дата/ във френския град Лил, а по-късно през септември и в Блед – Словения. Инициаторите на плановете към този момент имат покана за присъединяване и дефинираха своите лекторите – Никола Господарски и Даниел Христов. В Словения публично ще започва и самодейността на комисар Мария Габриел HealthiLifeSyle4All /Здравословен метод на живот за всички/, отдадена на Европейската седмица на спорта. Инициативата има три съществени стълба:

– осведоменост – усъвършенствана информираност за здравословния метод на живот измежду всички генерации

– достъп – по-лесен достъп до спорт, физическа интензивност и здравословно хранене. HealthiLifeSyle4All има специфичен фокус върху включването и недескриминацията, с цел да доближи до хора в неравностойно състояние

– холистичен метод – повсеместен, обединен метод към храната, здравето, благосъстоянието и спорта

Възможност за еврофинансиране

Вторият план за Световен гребен център – част от екопарк “Марица ” също провокира интереса на комисар Мария Габриел.

Тя посъветва организационния комитет да се запознае с опциите за финансиране на сходни планове посредством стратегия Open calls sport/Erasmus и да кандидаства с плана си.

“Новият европейски баухаус е напредък, свързващ хората посредством просвета, просвета, обучение, изкуство, архитектура. Той може да даде нови хрумвания, включващи планове за повишение качеството на нашето всекидневие. Ще бъде скъпо да се построи база за действителни промени на средата. ” – заключи комисар Мария Габриел. Програмата Open calls sport/Erasmus ще бъде отворена за присъединяване през месец юни тази година. Нашата планова подготвеност със “Световен гребен център – част от екопарк “Марица ” е такава, че незабавно можем да аплайваме ” – сподели Иван Попов.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР