Българският евродепутат от ЕНП-ГЕРБ Емил Радев взе участие в мисията

...
Българският евродепутат от ЕНП-ГЕРБ Емил Радев взе участие в мисията
Коментари Харесай

Емил Радев на мисия на Европейския парламент до българо- турската граница

Българският евродепутат от ЕНП-ГЕРБ Емил Радев взе присъединяване в задачата на Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи на Европейския парламент до България.

Целта на задачата бе да се ревизира работата на Европейската гранична и брегова защита (ЕГБО), ситуирана на българо-турската граница в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево. Депутатите се срещнаха с вице-президента Илияна Йотова, министъра на вътрешните работи Валентин Радев Валентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи. Роден е на 6... към профила, представители на Групово дело Гранична полиция, чиновници на ЕГБО, както и с представители на неправителствени организации, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

В рамките на задачата бе посетен Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево, където бе демонстрирано потреблението на уреди за засичане на незаконни имигранти в моторни транспортни средства и инспекция на документи за инспекция на тяхната правота. Депутатите се срещнаха също с действието на Съвместния център за съдействие сред България, Турция и Гърция, който стартира да действа от есента на 2016 година и който подкрепя обмена на информация сред трите страни за защита на границата. Беше посетена и зелената граница, като депутатите видяха по какъв начин български и турски патрули охраняват границата. Не на последно място беше проведено и посещаване в центъра за краткотрайно задържане на мигранти Любимец, в който сега са настанени 60 мъже и 2 дами, главно афганистанци и пакистанци, които чакат да бъдат върнати в страните им на генезис.

След визитата си на българо-турската граница, членовете на Европейския парламент се срещнаха с управлението на Министерство на вътрешните работи и на Гранична полиция. По време на тези срещи бе изразена поддръжката на евродепутатите за присъединението на България към Шенген. Бе повдигната и тематиката за обвинявания в принуждение против мигранти от страна на български гранични чиновници, алармирани от НПО-та. Лично министър Радев увери, че се взимат всички нужни ограничения всички публично подадени сигнали да бъдат разследвани. Визитата завърши с малко посещаване при вице-президента Илияна Йотова, която, преди този момент, бе зам.-председател на Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи.

Емил Радев изрази задоволеност от видяното по време на визитите и демонстрациите на българо-турската граница, както и от диалозите с управленията на Министерство на вътрешните работи и Гранична полиция. Той похвали българските гранични чиновници за неуморната работа, която още един път потвърждава, че същинското място на България е в Шенген. Не на последно място Емил Радев изрази и удовлетворение от уверенията на управляващите, че всички публични сигнали за нередности са подробно проверявани, само че че към този момент няма потвърдени изказвания за принуждение над мигранти. Той означи в умозаключение, че "често самите трафиканти на хора карат мигрантите да настояват, едвам откакто са напуснали България, че е осъществявано принуждение над тях, с цел да не бъдат връщани в страната, тъй като тяхната цел е да стигнат до Западна и Северна Европа.”
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР