Българският енергиен холдинг ще подновява автопарка за ръководството си. Дружеството

...
Българският енергиен холдинг ще подновява автопарка за ръководството си. Дружеството
Коментари Харесай

БЕХ търси с конкурс три нови автомобила за ръководството си


Българският енергиен холдинг ще възобновява автопарка за управлението си. Дружеството разгласява конкурс по предложения с название „ Осигуряване на три фабрично нови автомобила при изискванията на действен лизинг за интервал от 4 години “. В предметът на поръчката са включени две обособени позици - първата е за доставка на лек автомобил с предно задвижване и мощ не по-малко от 110 kW. Втората позиция е за доставка на два леки автомобила със задвижване 4х4 и мощ не по-малко от 140 kW.

Освен, че търсят мощен и изтънчен автомобил от БЕХ са записали още, че новата кола на лизинг би трябвало да бъде с дизелов мотор. В техническите условия е упоменато, че работният размер на мотора на автомобила със задвижване на предните колела би трябвало да бъде най-малко 1900 куб. см. с мощ от 110 kW. Другите два автомобила са с 4х4 задвижване и при тях мощността е даже 140 квт, а разходът на гориво е още по-висок.

В поръчката е записано, че автомобилът би трябвало да дава отговор на най-високите условия за запазване на околната среда – категория Евро 6, само че въпреки всичко е предпочетена дизелова кола, а не такава, работеща на бензин.

Срок за подаване на предложения за присъединяване в състезанието е до 17:00 часа на седмия работен ден от издание на поканата на уеб страницата на БЕХ, е записано още в поръчката. За страдание в офертата на никое място не е написана нейната планирана стойност. Към сегашния миг документите за състезанието не са качени и на страницата на Агенцията за публични поръчки.

От БЕХ имат и редица условия във връзка с оборудването на колите. Освен актуалните условия за сигурност от холдинга държат в новите лизингови коли да имат вградени Bluetooth хендсфри устройства, затопляне на седалките и да бъдат черни на цвят или най-малко да са мрачно сив металик. Задните и странични стъкла на колите пък би трябвало да са в допълнение затъмнени. Припомняме, че преди няколко години от Министерство на вътрешните работи особено направиха акция за инспекция на спомагателното затъмняване на задните и странични стъкла на колите, тъй като това може да бъде причина за произшествия на пътя.

Автомобилът би трябвало да бъде екипиран с безвъзмездна „ Пътна помощ “ на територията на Европейски Съюз, е записано още в поръчката на БЕХ. Пробегът на колата пък не би трябвало да надвишава 120 000 км. за целия интервал на контракта. Срок за предаване на автомобила е не повече от 60 дни след сключване на контракта. Отделно от тези условия холдингът желае лизинговите коли да могат да се заместват с различни при потребност, само че от същия клас, както и да се обслужват регулярно и бързо от притежателите им.

Към момента автопаркът на Българския енергиен холдинг е формиран главно от коли на известни немски компании. Дружеството наподобява на този стадий не демонстрира интерес към закупуване или взимане на лизинг на модерните в наши дни електрически автомобили.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР