Българският джудист Марк Христов ще спори за бронзовия медал в

...
Българският джудист Марк Христов ще спори за бронзовия медал в
Коментари Харесай

Марк Христов ще се бори за бронз на турнира от Големия шлем по джудо в Тбилиси

Българският джудист Марк Христов ще спори за бронзовия орден в категория до 73 кг на шампионата от Големия шлем в Тбилиси, Грузия.

Джудист №1 на страната ни за 2022 година стартира присъединяване си в конкуренцията непосредствено от втория кръг, където надделя германеца Александър Бернд Габлер с две оценки " вадзари ", а по-късно в осминафиналите Христов отстрани трагично Аскар Наркулов от Казахстан след " златна оценка " в продълженията.

На четвъртфиналите европейският ни първенец до 23 години се оправи и с грузинеца Коте Капанадзе, откакто го победи с " ипон " и по този метод си обезпечи място в огромната четворка на конкуренцията.

За страдание, победната серия на Марк Христов беше спряна на полуфиналите, където той отстъпи на узбека Обидхон Номонов и по този начин по-късно през днешния ден ще излезе още веднъж на татамито в борбата за бронза.

В разногласието за оценката българинът ще се изправи против грузинската легенда Лаша Шавдатуашвили, който е медалист от последните три Олимпиади (шампион от Лондон 2012), а също така може да се похвали и с трофеи от международни и европейски шампионати.

При триумф Марк Христов ще стигне до втория си бронзов орден от шампионат от Големия шлем по джудо, откакто по-рано тази година той се качи на подиума и по време на конкуренцията в Тел Авив, Изреал.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР