Българският Червен кръст стартира кампания за набиране на финансови средства

...
Българският Червен кръст стартира кампания за набиране на финансови средства
Коментари Харесай

БЧК с благотворителна кампания за пострадалите при земетресението в Турция

Българският Червен кръст започва акция за набиране на финансови средства в помощ на потърпевшите от опустошителното земетресение в Турция , оповестиха от организацията.

Открита е специфична банкова сметка в лв.:

Банкова сметка IBAN: BG64UNCR76301078660913

Можете да подкрепите акцията на БЧК и с  SMS на къс номер 1466  (на стойност 1 лева.) към всички мобилни оператори.

От организацията оповестяват, че са в подготвеност да дават от бедствения си резерв 1000 спални комплекта, които включват походни кревати, надуваеми матраци, възглавници, одеяла, горни и долни чаршафи, калъфки за възглавници, кърпи и хавлии; допълнително 1000 одеяла и 1000 комплекта спални чаршафи. От взаимния катастрофален запас на Българския Червен кръст и на Турския Червен полумесец могат да бъдат предоставени 300 кухненски комплекта с посуда за хранене, 300 фамилни палатки, 300 радиатора, 1000 матрака и 3000 вълнени одеяла.

Екип за търсене и избавяне от 12 души с 5 кучета от Планинската избавителна работа на БЧК отпътува довечера за Турция, с цел да се включи в избавителните действия на място. Организацията има подготвеност и да даде филантропична помощ от бедствения си запас.

Българският Червен кръст е в непрекъсната връзка с Турския Червен полумесец и образувания щаб на ТЧП, управляващ интервенцията по подкрепяне, както и с Министерството на вътрешните работи и с Групово дело ПБЗН.

Чрез представителите на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец, БЧК е в подготвеност да спомага за даването на спомагателна помощ, вкл. и в границите на партньорската мрежа на националните сдружения от Югоизточна Европа „ Съседите оказват помощ първи “.

" БЧК е взаимен с напъните на сътрудниците си от ТЧП, чийто екипи са на терен и оказват първа помощ и психическа поддръжка на потърпевшите в засегнатите региони, набират, разпределят и дават филантропичната помощ съгласно потребностите ", оповестяват още от филантропичната организация.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР