Българският Червен кръст стартира кампания за набиране на финансови средства

...
Българският Червен кръст стартира кампания за набиране на финансови средства
Коментари Харесай

БЧК стартира кампания в помощ на пострадалите в Турция

Българският Червен кръст започва акция за набиране на финансови средства в помощ на потърпевшите от опустошителното земетресение в Република Турция на 6 февруари 2023 година, оповестяват от организацията.

Открита е специфична банкова сметка в лв.: IBAN: BG64UNCR76301078660913 – За потърпевшите от земетресението в Турция, оповестиха от организацията.
Кампанията може да бъде подкрепена и с SMS на къс номер 1466 към всички мобилни оператори.

Екип за търсене и избавяне и подготвени кучета от Планинската избавителна работа на БЧК отпътува довечера за Турция,

с цел да се включи в избавителните действия на място. Организацията има подготвеност и да даде филантропична помощ от бедствения си запас.

Българският Червен кръст изрича своята признателност към всички, които насочиха към нас запитвания за набиране на помощи.

В момента опитни и особено подготвени екипи работят при извънредно тежки условия на терен, като тяхната съществена цел е спасяването на ранените и потърпевшите.
Предстои да бъде осъществена оценка на дълготрайните потребности, за която от Турския Червен полумесец ще дават спомагателна информация.

БЧК е в непрекъсната връзка с Турския Червен полумесец и образувания щаб на ТЧП, управляващ интервенцията по подкрепяне, както и с Министерството на вътрешните работи и Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, показват от БЧК.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР