Българският червен кръст (БЧК) в София област започна и продължава

...
Българският червен кръст (БЧК) в София област започна и продължава
Коментари Харесай

БЧК продължава раздаването на хранителни пакети на хора в нужда

Българският червен кръст (БЧК) в София област стартира и продължава раздаването на хранителни пакети с трайни хранителни артикули в региона на територията на 22-те общини, заяви шефът на БЧК - Диана Андреева.

Андреева уточни, че едночленни и двучленни фамилии ще получат пакет с общо тегло 10, 890 кг. Тричленни и фамилии с повече членове ще получат по два пакета. Първият пакет е с общо тегло 10, 890 кг., а вторият - 27, 580 кг.

Раздаването на питателните помощи стартира предходната седмица от самоковските села, а от 29 април до 7 юни на улица " Цар Борис 3 " № 26, храни ще се раздават и в града. В селата акцията ще продължи до 26 април. Тази година в община Самоков право на хранителни помощи имат близо 3 000 души, оповестиха от общинския пресцентър.

В община Ботевград хранителни пакети ще се раздават на площад „ Севаст Огнян “ № 20 до 12 април, а за близките села пакетите ще бъдат доставяни от 15 април до 7 юни. В селата в Ихтиманско помощите започнаха да се раздават от предишния петък в града на улица „ Цар Освободител “ № 130 и акцията ще продължи до 12 април. В град Ихтиман помощите ще бъдат давани, още веднъж на същия адрес, от 15 април, а крайният период, в който жителите могат да ги получат, е 10 май.

В Елин Пелин пакетите ще бъдат раздавани в постройката на общинската администрация на задния вход – площад „ Независимост “ № 1. Жителите на селата в общината могат да получат своите пакети от през днешния ден до 12 април, а тези, живеещи в града - от 15 април до 10 май.

В Етрополе пунктът се намира на бул. „ Руски ” № 109. Храните ще се раздават от на следващия ден до 7 юни.

В Костенец питателните пакети ще се раздават на улица „ Цариградско шосе “ №51А от на следващия ден до края на месеца.

На бул. „ Искър “ №1 в Своге ще бъде пунктът за разпределяне на хранителни пакети. В селата нуждаещите се ще получат своите помощи от 10 до 26 април, а в града - от 29 април до 7 юни.

В костинбродските села питателните пакети ще се дават от тази сряда в селата до 19 април, а в Костинброд - от 22 април до 31 май.

БЧК ще раздаде хранителни артикули на хората в Годеч от тази сряда до 19 април, а в по-късно от 22 април до края на май - на тези, живеещи в селата. Пунктът се намира на площад „ Свобода “ №1.

В Правец на площад „ Генерал Раух “ №3 организацията ще раздаде всички хранителни пакети от 11 април до последния ден на май. В Долна баня интервалът е същият, а пунктът се намира на улица „ Бистришка “ №1 – Спортен комплекс.

В Сливница, Драгоман и Божурище помощите ще се раздават от 12 април. Пунктът в Сливница се намира на бул. „ Паисий Хилендарски “ №102, а акцията ще продължи до 7 юни. В Драгоман на улица „ 6-и септември “ №1 всички поданици ще получат своите пакети с храна до края на май. Жителите на Божурище могат да се възползват от помощта на улица „ Добри Чинтулов “ №2 също до края на идващия месец.

В общините Мирково, Чавдар, Челопеч, Златица и Горна Малина помощите могат да бъдат получени от 15 април. Пунктът в Мирково се намира на улица „ Г. М. Димитров “ №16, крайният период е 26 април.

В Чавдар на улица „ Христо Ботев ” № 9 пакетираните храни ще се раздават до 22 април. На улица „ 3-и март ” № 5 е пунктът в Челопеч – крайният период е 26 април. В средногорската община Златица помощи ще се раздават на улица „ Александър Стамболийски “ №4 до 17 май. В рамките на месец и половина ще се дават хранителни пакети и в Горна Малина на улица „ 26 “ №13.

В община Пирдоп помощи ще се получават в рамките от 16 април до последния ден на май на улица „ Тодор Влайков “ №2.

За 10 дни в община Антон жителите ще могат да получат питателните пакети на улица „ Александър Стамболийски “ №24. Раздаването стартира идващия вторник.

Жителите на Копривщица ще могат да вземат помощите на улица „ Любен Каравелов ” № 16 от 16 април до 16 май.

Над 618 000 уязвими български жители ще получат хранителни артикули от БЧК. Хранителните пакети съдържат 15 типа артикули: олио, ориз, брашно, захар, леща, спагети, лютеница, конфитюр, както и седем типа консерви: зелен боб, зрял фасул, домати, грах, гювеч, пиле фрикасе и риба.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР