Българският бизнесмен и инвеститор Красимир Симеонов, с китайското име Съ

...
Българският бизнесмен и инвеститор Красимир Симеонов, с китайското име Съ
Коментари Харесай

Български бизнесмен: Това, което ще правим в областта на „зелената енергия”, Китай вече го е направил преди повече от десетилетие

Българският предприемач и вложител Красимир Симеонов, с китайското име Съ Макъ, което е получил от преподавателката си в Софийския университет по китайски език, споделя за КМГ проектите си за съдействие сред България и Китай в региона на опазването на здравето и освен. Негова е концепцията за основаването на Център по китайска медицина в град Панагюрище, който се намира в Централната част на страната, в партньорство с китайската провинция Дзянси – една провинция с напредничава промишленост и прелестни естествени забележителности.

Китай е „ огромната обич ” на Красимир Симеонов, който е запленен от античната просвета на Поднебесната още от най-ранна възраст. Той е получил и будисткото име Хуей Шъ, обещано му при кръщение персонално от игуменката на манастира „ Десет хиляди Буди ” и което символизира „ плодороден ” и „ даващ ”. Може би и това е една от аргументите за тази огромна негова обич към Китай, която намира своето действително приложение в инвеститорски и бизнес-проекти с разнообразни китайски провинции.

„ Почти 40 години от живота ми са свързани с Китай, още от ученическите години започнах да уча китайски език и да се срещам с културата на великата китайска страна ”, споделя Красимир Симеонов. Завършил е Китайска лингвистика в Софийския университет, след което е учил в Пекинския университет. Преминал е и през разнообразни бизнес-обучения и семинари в Китай и в България, като самият той е уредник на доста от тях.

В момента Красимир Симеонов се занимава с капиталови планове в региона на „ зелените сили ”, както и с технологиите, свързани с фотоволтаичните системи и работи дружно с китайските си сътрудници, Точно в този момент създава нови системи за предпазване в региона на зелените сили. Той е един от първите български предприемачи, които към този момент са в бизнеса със „ зеления водород ”. В тази област той работи дружно с китайски сътрудници и сътрудници, тъй като Китай има голям прогрес в тази тенденция. „ Китайските ни сътрудници са едни от водещите китайски компании в тази област, класирани на първите места в производството и работата със слънчевите панели и модули ” – изяснява Симеонов.

Той е безапелационен, че в работата във връзка с „ зелената сила ” Китай е извънредно напреднал. „ Китай употребява този тип сила, както в превоза, по този начин и в енергетиката и в доста други браншове на  промишлеността. Това, което ние в този момент започваме да вършим Китай към този момент го е направил и то преди повече от десетилетие ”, безапелационен е предприемачът и продължава: „ Давам образец със „ зелените номера ” на електрическите автомобили, които ние в този момент започваме да вършим, а в Китай това към този момент се прави от преди доста години. Знаем, че множеството рейсове в София са китайски, а има и доста други образци. В региона на потреблението на „ зелената сила ”– приказваме на първо място за фотоволтаиците – слънчевите модули и панели, България стартира да работи към този момент в дребните централи, тъй като такива са нашите условия. Много значимо е да подчертаем, че ние работим с китайски сътрудници ”, прибавя той и показва като образец един от най-големите държавни консорциуми на Китай – High hope international Group, която е на 248 място в класациите на топ 500-те най-големи компании в тази област.

„ През последните няколко години, обаче всички сме очевидци по какъв начин пандемията от COVID-19 забави и даже спря нашата работа и няколко наши взаимни с китайската страна планове стопираха, само че съм уверен, че през идната година, ще продължим практическото им осъществяване ”, споделя още господин Симеонов.

Въпрос: В какви други насоки работите взаимно с китайски сътрудници, защото Вие имате положителни контакти с китайските си сътрудници от дълги години и познавате доста добре Китай и опциите му?

К. Симеонов: Работя и в няколко други направления, които са свързани на първо място с китайските вложения в България. Провеждаме разнообразни онлайн конгреси, в които обясняваме изискванията и опциите за китайски вложения в България. В тези конгреси са взели участие представители на разнообразни институции. Но тук има едно значимо изискване – би трябвало да вършим разлика сред китайските вложения, китайски бизнес-проекти и китайско финансиране. Това са три разнообразни неща и би трябвало да се научим да вършим разлика сред тях. Това е доста значимо и ще даде опция да се разбере по-ясно за какво в България съвсем няма директни китайски вложения. Работя интензивно и в тази тенденция, организираме разнообразни семинари и образования и други начинания, тъй като считам, че познавам добре китайските си сътрудници, техните условия и благоприятни условия, и съм сигурен, че ще преодолеем дружно някои спънки по пътя към увеличение на китайските вложения в България. Защото това е от изгода и за двете страни. Българските предприемачи, бизнесмени и вложители, от своя страна, не би трябвало да не помнят необятните благоприятни условия за бизнес в Китай и да се възползват от тях!
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР