Българският ансамбъл спечели бронзов медал в многобоя на 36-о световно

...
Българският ансамбъл спечели бронзов медал в многобоя на 36-о световно
Коментари Харесай

Ансамбълът на гимнастичките ни грабна бронз в многобоя и квота за Олимпиадата в Япония

Българският отбор завоюва бронзов орден в многобоя на 36-о международно състезание по художествена гимнастика в София. Българките с изключение на оценката взимат и квота за летните олимпийски игри в Токио 2020.

Симона Дянкова, Елена Бинева, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова и Стефани Кирякова събраха общ брой от 42.050 точки, откакто получиха оценки 19.700 на пет обръча и 22.350 на три топки и две въжета, оповестиха от федерацията по художествена гимнастика.

Пред погледа на министъра на спорта Красен Кралев българките изиграха доста добре композицията си с три топки и две въжета. Възпитаничките на Весела Димитрова имаха две грешки в съчетанието и бяха оценени с 22.350 точки. От щаба на България незабавно подадоха контестация, която обаче беше отхвърлена от апелативното жури на съдийския уред.

При второто си излизане на килима грациите позволиха неточности, в това число и излизане на обръч отвън терена, поради които получиха 19.700 точки.



Българските гимнастички демонстрираха и красиви нови трика за двете композиции, само че не съумяха да устоят на напрежението пред цялостните трибуни на „Арена Армеец“.

Националките се класират и за двата финала в утрешния финален ден на шампионата.
Руският отбор отбрани международната си купа в многобоя. Мария Кравцова, Евгения Леванова, Ксения Полякова, Анастасия Шишмакова, Анастасия Татарева и Мария Толкачева събраха общ брой от 46.300 точки. Руските грации изиграха без неточности и двете си композиции и получиха оценки 23.250 на пет обръча и 23.050 на три топки и две въжета.

Щабът на съветския отбор даже подаде контестация за оценката на обръчи, която беше почетена. Трудността им с тяло беше нараснала от 6.2 на 6.5, което промени оценката им на 23.250 точки.
Среброто завоюва тимът на Италия. Италианките изиграха с една дребна грешки съчетанието си с пет обръча и получиха оценка от 22.775 точки. С три топки и две въжета ансамбълът на Италия беше оценен с 22.050 също след отлично изиграване и събра общ брой от 44.825 точки.

Това е второ международното състезание за българския отбор в този състав. Миналата година в Пезаро (Италия) България завоюва сребърните медали в многобоя.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР