Българският ансамбъл ще представи усложнени съчетания на световното първенство по

...
Българският ансамбъл ще представи усложнени съчетания на световното първенство по
Коментари Харесай

Ансамбълът ни ще покаже по-сложни съчетания на световното |

Българският отбор ще показа усложнени съчетания на международното състезание по художествена гимнастика, което ще се организира в края на октомври Япония.

На 8 август в японската столица Токио Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова завоюваха първа купа за България купа от олимпиади в историята на спорта. Днес гимнастичките бяха наградени за тим номер 1 на месец август в анкетата на спортните редакции, а Весела Димитрова беше отличена за треньор номер 1.

Лаура Траатс не участва на церемонията, защото е болна.

Димитрова разкри, че съчетанията са били усложнени след олимпийските игри в Токио.

" Всяко съревнование е друго по себе си. Световното състезание ще бъде настрана съревнование и битката ще бъде жестока, тъй като Русия ще желае реванш. Щастлива съм, че след завръщането си в залата след олимпийските игри девойките единствено желаеха да усложним механически съчетанията. Затова се надявам последното им съревнование да бъде най-щастливото ", съобщи Димитрова.

Българският отбор ще взе участие на шампионат в Испания на 15 октомври в Испания преди международния шампионат.

" На 15 октомври ще се представим пред аудитория в Марбея. Важно е те да играят преди почитатели, тъй като на олимпиадата нямаше, само че на международното състезание се чака да има фенове. Показахме, че може да играем красиви съчетания, само че и комплицирани ", добави тя.

Димитрова към този момент приготвя идната селекция. В залата упражняват 12 гимнастички, от които ще останат 10 и те ще образуват два обособени състава.

" Ще образувам два състава. Има доста забавни гимнастички. Уредите за идващия олимпийски цикъл са пет обръча и 3 ленти/2 топки. Мисля, че съм ще млада и при избрани условия мога да остана до края на идващия олимпийски цикъл. Това е моето предопределение и моето място ", разяснява още Димитрова.

Новите гимнастички към този момент са провели два лагера (танцова подготовка и работа с уред) и упражняват под управлението на Димитрова и Михаела Маевска от няколко седмици. След международното, което ще е последното съревнование за този състав на ансамбъла ни, евентуално в София ще се провежда церемониален бенефис.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР