Българските въглищни централи са осъдени отдавна. Първо със самото създаване

...
Българските въглищни централи са осъдени отдавна. Първо със самото създаване
Коментари Харесай

Защо не можем да се откажем от въглищните централи? Говори експерт

Българските въглищни централи са наказани от дълго време. Първо със самото основаване на търговията с излъчвания, след това - с приемането на Парижкото съглашение и на Зелената договорка. Това сподели Боян Рашев, специалист в ръководството на околната среда и ресурсите.

По негови думи Зелената договорка е химера, която няма по какъв начин да се случи. „ От една страна имаме бързо понижаване на излъчванията, от друга – войната в Украйна. Газът замести въглищата, това не се случи в България и по тази причина ние сме най-стабилни откъм електроенергийна система “, съобщи Рашев пред НоваНюз.
-->
Той беше безапелационен, че страната ни не може да се лиши от тецовете.

Ангажимент за 40% понижение на излъчванията е неосъществим и е „ връх на климатичния лобизъм “, счита специалистът. „ България би трябвало да употребява въглищата, тъй като друго нямаме и не можем да ги сменяем ", посочи той.

Рашев е на мнение, че енергийната политика на Европа разделя обществото и добави, че „ тя се трансформира в класова битка “.

Експертът счита, че България не е задоволително мощна по време на договаряния с Брюксел за енергийните въпроси. „ Политиците не пазят националните ползи ", категоричен бе той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР