Българските социалисти ще подкрепят Никола Шмит като кандидат за председател

...
Българските социалисти ще подкрепят Никола Шмит като кандидат за председател
Коментари Харесай

Нинова: БСП свиква избори в софийската и бургаската организации

Българските социалисти ще поддържат Никола Шмит като претендент за ръководител на Европейска комисия

Ще има избори в софийската и бургаската организации в двумесечен развой. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след пленума на партията.

" В София градската организация не извърши решение на Националния съвет. Даваме опция на социалистите да решат какви управления да си изберат. Ще се гласоподават 24 районни ръководители и градско управление. Националният съвет не изключва и не санкционира никого. Това е най-справедливо и демократично. Ана Янева ще управлява работна група за изборите ", добави тя.

Ръководството на партията разгласи, че смъква политическо доверие от общинските си съветници в София и ще им бъдат наложени партийни санкции, съобщи Българска национална телевизия. Иван Таков изясни, че не са създали нищо неправилно и заподозря, че може да има бойкот на евровота. 

" Българска социалистическа партия е направила и оценка за деветте месеца живот на държавното управление. " От 80 закона са приели 11. Това е резултатът от държавното управление. Искаме оставка и избори 2 в 1. Характеризира се с липса на морал, национално изменничество, лобизъм в интерес на частни ползи, легализиране на корупцията. Правителството има две стратегии - публична - подправена, с пет приоритета Шенген, еврозоната, ПВУ, понижаване на инфлация, гласност при обяествени поръчки. По нито един няма значителен прогрес ", счита тя.

" А съгласно неофициална - същинската -  препраха мафията и корупционния модел на Борисов. Имената на новите назначения на службите са съгласувани с посолство. Движат се по скрита и паралелна стратегия, в която има и приложимост и злепоставяне на европартньори. Видя се отвод от националния интерес в правосъдната система. Паралелното правораздаване е резултат от промяната. Ще изнесем и разбор по браншове и министерства какво е изпълненото ", съобщи Нинова

Нинова разкри, че на пленума е признат и проект на европейска платформа за изборите. Той ще бъде допълван и обсъждан в партията. Подкрепяме Никола Шмид за общ претендент на социалистите за ръководител на Европейска комисия.

Кристиан Вигенин от своя показа, че единомислещото взимане на решения в Европейски Съюз би трябвало да остане в действие, изключително за извънредно сензитивните въпроси.

" Ние сме срещу закриване на Топлоелектрическа централа, до момента в който не бъдат построени заместващи нуклеарни мощности. Развитието на Водноелектрическа централа пък би трябвало да бъде ускорено. Въглищните региони може да се трансфорат в стопански зони с понижени налози. Искаме специфична отбрана на земеделците, поради резултатите от войната. Нужно е основаване на здравен съюз в опазването на здравето. Предлагаме Европейска организация за развиване и ръководство на изкуствения разсъдък ", обобщни той. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР