Българските състезатели направиха отлична подиум тренировка преди началото на Световната

...
Българските състезатели направиха отлична подиум тренировка преди началото на Световната
Коментари Харесай

Българите с отлична подиум тренировка преди началото на Световната купа по скокове на батут във Варна

Българските състезатели направиха отлична подиум подготовка преди началото на Световната купа по скокове на батут, която ще се организира този уикенд във Варна.

Родните представители Мариян Михалев, Мартин Димитров, Максим Ангелов и Христина Пенева изпробваха уредите в зала " Конгресна ", като всички национали извършиха комбинациите си с доста хъс и въодушевление.

Българите направиха формалната си подготовка дружно със мощните тимове на Канада и Китай, като азиатците дойдоха у нас с олимпийската шампионка Сюеин Чжу в редиците си и първенците на планетата Ланюй Ян и Цзъсай Ван.

" Най-важното е, че в тима има едно огромно успокоение, има атмосфера. Всички купи от този сан са извънредно мощни, защото са олимпийски квалификации. Чистото осъществяване и компликацията, всичко е от огромно значение. Тежко е да се играе пред родна аудитория. Мариян, Христина, Максим Ангелов и Мартин Димитров се показаха доста добре на последните три Световни купи. Дават положителни резултати и считам, че в този момент ще съумеят да се показват по най-хубавия метод “, съобщи асистент треньора на националите Станислав Стоянов.

От към година Стоянов работи и с 22-годишната украинка Катерина Кулешова, която има предпочитание да се състезава за България.

" Тя пристигна директно след международното състезание в България. Вече към година се готви при нас. Много ѝ харесва тук. В момента тя е титуляр в украинския народен тим. Не беше по този начин, до момента в който не пристигна на подготовка в България. Разговаряхме с нашето управление, те би трябвало да се свържат с украинската федерация и от там нататък действаме тя да може да се състезава за България, тъй като това е нейното предпочитание ", добави треньорът.

В конкуренцията, която носи точки за олимпийската класация, ще вземат участие общо 144 състезатели от 33 страни.

Утре в квалификациите първи от българите на батута ще се качи Мартин Димитров, който попадна в първа група. След него във втора са - Мариян Михалев и Христина Пенева, а в пета е Максим Ангелов.

България има и един синхрон при мъжете, където ще скачат Максим Ангелов и Мартин Димитров.

Официалното разкриване на надпреварата е на следващия ден в 17.30 часа в Двореца на културата и спорта във Варна.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР