Българските правоохранителни органи са задържали на 15 май боец на

...
Българските правоохранителни органи са задържали на 15 май боец на
Коментари Харесай

Боец на Вагнер е задържан при опит да пресече незаконно българската граница

Българските правоохранителни органи са задържали на 15 май войник на частната военна компания " Вагнер " при опит за нелегално секване на държавната граница. Това оповестиха в формалния си канал в Телеграм от правозащитният план Гулагу.нет - съветска организация за отбрана на правата на индивида, чийто създател Владимир Осечкин е разгласен за търсене от управляващите в Москва и от години живее във Франция.

Според данните на Гулагу.нет задържаният войник на " Вагнер " се споделя Сергей Горшенин. Той се е сражавал за частната войска на Евгений Пригожин от 2018 до 2022 година, в това число в Сирия и Украйна. Позивната на Горшенин е " Езекил ".

" По-рано редица някогашни бойци в ЧВК " Вагнер ", интервюирани от екипа на Gulagu.net, споделиха, че Евгений Пригожин е образувал няколко бригади убийци с присъединяване на специфичните служби, чиито задания включват пътешестване до Европа и Съединени американски щати и осъществяване на терористични актове и политически убийства за заплашване и заплашване ", пишат още от правозащитния план.

От Министерството на вътрешните работи обявиха пред Dir.bg, че ще извършат инспекция на информацията на Гулагу.нет по отношение на възможния арест на Горшенин.

Източник Dir.bg

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР