Българските политици да не бързат да обявяват историческа победа за

...
Българските политици да не бързат да обявяват историческа победа за
Коментари Харесай

Радев: Кабинетът да не се крие зад парламента за Македония

Българските политици да не бързат да афишират историческа победа за Северна Македония, защото френското предложение е единствено преговорна рамка. Най-важното е да бъде осъвременен двустранният протокол сред България РСМ, който ще разреши да бъдат предпазени правата на нашите сънародници в западната ни съседка.

Това разгласи в Пловдив президентът Румен Радев, който с Илияна Йотова вземат участие в конференция на ПУ " Паисий Хилендарски " за преподаването и съхранението на българския език. По думите му същинската отбрана на българските ползи, на културно-историческото ни завещание, на смяната на учебниците и табелите, на реабилитацията на жертвите зависи от наличието на този двустранен протокол.

Той е наш ангажимент. Изработва се от нас дружно с РСМ и се залагат като неразделна част от преговорната рамка. Именно посредством него Европейски Съюз ще следи какво тъкмо да изисква и да пази в дългия развой на договарянията. Към момента предлаганият двустранен протокол не пази задоволително и не дава задоволителни гаранции за нашия интерес ", уточни Радев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР