Българските отбори спечелиха общо 8 медала на Младежката олимпиада по

...
Българските отбори спечелиха общо 8 медала на Младежката олимпиада по
Коментари Харесай

Триумф за България на Младежката олимпиада по информатика

Българските тимове завоюваха общо 8 медала на Младежката олимпиада по информатика (JBOI) в конкуренция с 64 участници от 13 страни.

Първият ни тим е и преди всичко в отборното класиране по медали. В него златни медали взеха Симона Христова от 10-ти клас на Природоматематическата гимназия " Нанчо Попович " в Шумен и Андрей Стефанов от 9-ти клас на Първа частна математическа гимназия- София. Сребърни медали завоюваха и деветокласниците Серкан Рашид и Иво Иванов ППМГ " Нанчо Попович ".

 

Във втория български тим златен орден сграбчи Денислав Манев, възпитаник от 8-ми клас, Природо-математическата гимназия „ Акад. Иван Гюзелев “ в Габрово. Осмокласниците Йордан Цоканов от СМГ „ Паисий Хилендарски “ в София и Александър Пендов от МГ „ Акад. Кирил Попов “ в Пловдив завоюваха бронзови медали. Същото отличие завоюва и Борис Ангелов от 9-ти клас на СМГ.

Ръководителите и на двата тима са Илиян Йорданов от Института по математика и информатика към Българска академия на науките и Димитър Добрев от Шуменския университет " Епископ Константин Преславски ".

Домакин на надпреварата, което се организира отдалечено, бе македонският град Струмица.

 


 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР