Предвидено е намаляване или увеличаване на стойности на различни линии

...
Предвидено е намаляване или увеличаване на стойности на различни линии
Коментари Харесай

Ратифицираха изменението по договора за F-16: Доставките стартират в края на март 2025 г.

Предвидено е понижаване или увеличение на стойности на разнообразни линии по съглашението за обезпечаване на съответно финансиране на дейностите
Парламентът одобри на второ четене Законопроекта за одобрение на контракта със Съединени американски щати за самолетите F-16, предава Българска телеграфна агенция.

Това е второто в допълнение съглашение към този интернационален контракт, показва Комисията по защита в Народното събрание. По-съществените промени включват коригирането на периоди за обезпечаване на съответните съставни елементи и/или артикули и потвърждаване на свързани с тях пояснителни бележки, зародили вследствие на предоставени контракти от Военновъздушни сили на Съединени американски щати на съответни снабдители.

Посоченият в документа график за доставка на самолетите е обновен, като се възнамерява доставките да започват в края на първото тримесечие на 2025 година и да завършат до края на 2025 година

Предвидено е понижаване или увеличение на стойности на разнообразни линии по контракта за обезпечаване на съответно финансиране на дейностите, както и пренасочване на финансови средства по новосъздадени линии.

Изменението на интернационалния контракт цели усъвършенстване на доставките от страна на Съединени американски щати и не понижава или стеснява в началото декларираните от българката страна условия за качества на оръжейната система F-16 Block 70.

То не трансформира общата стойност на контракта, се показва още в отчета на Комисията по защита.

В изменението се съдържа " следена некласифицирана информация ", която не би следвало да става обществено притежание по прилика с подписания главен контракт през 2019 година и това изключва опцията за обнародването ѝ в " Държавен вестник ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР