Българските отбори научиха своите съперници на старта на европейските клубни

...
Българските отбори научиха своите съперници на старта на европейските клубни
Коментари Харесай

Какво очаква българските отбори в Европа през този сезон?

Българските тимове научиха своите противници на старта на европейските клубни шампионати. Както е известно, Лудогорец за 12-та поредна година ще показва страната ни в Шампионската лига. Три наши тима пък ще започват от предварителните кръгове в УЕФА Лига на конференциите - https://7sport.net/klasirane/liga-na-konferencziite/. Това са ЦСКА София, ЦСКА 1948 и Левски, които обаче няма да започват едновременно в конкуренцията.

Всъщност, най-рано стартират разградчани, тъй като те се включват още от първия кръг на пресявките в ШЛ. “Орлите " ще срещнат косовския отличник Балкани, като са посетители в първия мач на 11/12 юли и одобряват ответния дуел на собствен терен седмица по-късно. Първият съперник на Лудогорец наподобява повече от реализуем, само че по-късно задачата става по-трудна. В Разград към този момент са наясно с евентуалните противници за втория стадий на квалификациите, а те не са толкоз леки. Ако отстрани Балкани - нещо, в което малко на брой се съмняват, първенците ще би трябвало да се оправят с Олимпия Любляна от Словения или с латвийския Валмира. Но в случай че има искания да играе в групите на Шампионска лига за трети път в историята си, хегемонът на българската сцена от последното десетилетие би трябвало да в профил съперници от това равнище.

Всеки наш тим в Лигата на конференциите получи реализуем противник

Останалите ни евроучастници също имаха шанс при жребия. Е, това е противоречиво изказване, що се отнася до дебютанта в конкуренциите на УЕФА - ЦСКА 1948. Бронзовият медалист от последния сезон в България изтегли румънския ФКСБ. Става дума за клуба, който наследява славния Стяуа Букурещ, в което може да се открие известна подигравка на ориста. Но пък за ЦСКА 1948 имаше и по-тежък вид в лицето на турския Бешикташ, който сигурно би изглеждал като непреодолимо затруднение на този стадий. Противникът от румънската столица е любимец в дуела от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите, само че въпреки всичко възможностите на българския отбор не са толкоз минимални.

Левски обаче несъмнено се размина с допустимо най-лошия сюжет. “Сините ", както и ЦСКА 1948, започват от втория квалификационен кръг на третата по мощ конкуренция в Европа. При състояние, че на “Герена " имаше вид още веднъж да дойде ПАОК или пък турският гранд Фенербахче, жребият в действителност се оказва благоразположен. Левски ще играе против спечелилия от двойката Хегелман (Литва) - Шкупи (Северна Македония). Първият мач е на стадион “Георги Аспарухов " на 27 юли, като в него столичаните ще се опитат да вземат задоволително стабилен задатък преди ответната среща.

Иначе ЦСКА София започва от третия прелиминарен кръг в Лигата на конференциите, защото има малко по-висок коефициент. Вицешампионите също изтеглиха румънския съперник - Сепси. Този тим приключи на шесто място в шампионата на северната ни съседка, само че пък победи с купата на страната за втора поредна година. И в полза на истината тимът от Трансилвания беше най-неприятният вид от урната със противници за “червените ". Но въпреки всичко ЦСКА София би трябвало да е по-класният от двата тима и да продължи напред, където към този момент ще бъде единствено на крачка от ново присъединяване в груповата фаза.

Имаме ли съображение да чакаме, че българските тимове ще преодолеят най-малко първите си противници? Напълно е допустимо, като задачата пред ЦСКА 1948 въпреки всичко е най-сложната от всички. Отпадане още на стартовото затруднение ще се оцени като неуспех при всички останали.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР