Българските младежки делегати към ООН Мария Бадева и Ангел Митков

...
Българските младежки делегати към ООН Мария Бадева и Ангел Митков
Коментари Харесай

Българските младежки делегати към ООН представиха дейността си на брифинг в МВнР

Българските юношески делегати към Организация на обединените нации Мария Бадева и Ангел Митков показаха активността си за интервала януари – април 2022 година.

Брифингът им в Министерство на външните работи се организира в наличието на шефа на дирекция „ Организация на обединените нации и съдействие за развиване “ дипломат Валери Йотов и ръководителя на Дружество за Организация на обединените нации в България дипломат Владимир Сотиров.

Посланик Йотов регистрира като знаменателно младежкото присъединяване на висока дипломатическа естрада. Според него войната, стартирана от Руската федерация в Украйна, е тестване за интернационалната общественост и ще бележи работата на българските юношески делегати към Организация на обединените нации. Още в първия ден на ескалиралата съветска експанзия Мария Бадева и Ангел Митков, дружно с делегати от 18 други страни, изготвят декларация, осъждаща дейностите на Москва.

Посланик Йотов посочи, че от 1 юли България поема председателството на Икономическия и обществен съвет към Организация на обединените нации, където позициите на Европейския съюз и сътрудниците му са в контраст с тези на Руската федерация и Китай. Постоянното посланичество на България към Организация на обединените нации към този момент е в развой на сериозна подготовка, като ще търси поддръжката и включването на българските юношески делегати към Организация на обединените нации.

Посланик Сотиров акцентира, че положителните вести заслужават по-голяма публичност. Той акцентира на значимостта на програмата „ Български юношески делегати към Организация на обединените нации “ като платформа, която разрешава на младежите да оферират решения и да осъществят капацитета си в частния бранш, държавните институции и неправителствените организации. Председателят на Дружество за Организация на обединените нации в България благодари на Министерство на външните работи за дългогодишната устойчива поддръжка за представителството на българските младежи на най-високо интернационално равнище.

Българският юношески пратеник към Организация на обединените нации с мандат 2017-2018 Ралица Диканска даде думата на актуалните млади посланици Мария Бадева и Ангел Митков, които показаха подробен отчет за активността си през миналите четири месеца. Делегатите описаха в детайли за присъединяване си в Комисията за обществено развиване към ИКОСОС, интернационалния юношески конгрес за творчеството и наследството по пътищата на коприната и 42-рата сесия на Конгреса на локалните и районни управляващи към Съвета на Европа. Мария и Ангел са измежду уредниците на две съпътстващи събития под надпис „ Младежко присъединяване в градското трансформиране “ и „ Младежко богатство: Как COVID-19 се отрази на младите по света? “

Високооценената работа на българските юношески делегати към Организация на обединените нации е допустима с помощта на предварителните им координационни срещи с дипломат Лъчезара Стоева, както и с младежките делегати към Организация на обединените нации от други страни в Европейския съюз. В идните месеци от мандата си Ангел и Мария ще провеждат и проведат работилници за градска среда и построяването ѝ посредством демократични способи, както и начинания, отдадени на менталното здраве измежду младежите. Двамата показаха вяра, че виртуалните събитийни формати ще преминат напълно към присъствена среда, а информацията за активността им като делегати ще доближава до от ден на ден младежи. В момента протича състезанието по желание на идващите български юношески делегати към Организация на обединените нации, а спечелилите ще бъдат оповестени през юни в Министерство на външните работи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР