Българските купувачи на ваканционни имоти най-често са на възраст 30-35

...
Българските купувачи на ваканционни имоти най-често са на възраст 30-35
Коментари Харесай

Българите дават по 100 000 лева за имоти по морето

Българските купувачи на ваканционни парцели най-често са на възраст 30-35 години. Те нормално живеят в чужбина или в градове надалеч от морското крайбрежие, споделиха брокери на парцели. Предпочитанията им са към по-нискобюджетни парцели, на цена към 50 хиляди евро.

Профилът на задграничните купувачи е много по-различен от този на българските, тъй като болшинството е най-вече немскоговорящо, в пенсионна възраст (над 60 години). Интересът на тези купувачи е ориентиран най-вече към парцели наоколо до морето, на цена сред 60 хиляди и 80 хиляди евро., написа " Труд ".

Сделките с ваканционни парцели край морето и по-специално в региона на Варна и Балчик, не престават да нарастват. Пазарът е извънредно деен като купувачите на ваканционни парцели употребяват най-вече лични средства, а делът на покупко-продажбите с банкови заеми е по-малък. Въпреки това нарастват и покупко-продажбите, при които купувачите обезпечават част от парите с ипотечен заем. Размерът на заемите за покупка на ваканционни парцели за година е повишен с към 18%, демонстрират данни на една от огромните банки в страната. Причината за това е повишаването на парцелите, както и желанието на купувачите да имат по-голям и комфортен парцел.

Във Варна съветските жители отсъстват като купувачи, а като продавачи доста мъчно реализират продажби поради наложените им наказания. От друга страна, украинските жители са повлияли на размера на наемите и те са се нараснали. В същото време ползата на украинците към ваканционните парцели в България пораства. Очакванията на брокерите за пазара на парцели във Варна и района са за продължаващ растеж на цените и на броя на покупко-продажбите. Но мъчно може да се вършат точни прогнози по какъв начин ще се развива жилищният пазар в района, като основни фактори за това са ходът на войната в Украйна и влизането на България в еврозоната.

Актуалната наклонност на пазара на ваканционни парцели е към повишение на качеството на новото строителство, а покачването на цените е доста като за някои парцели стига и до 50% в границите на година. В някои региони във Варна има дейни строителни действия на нови здания. Това са кв. Владиславово, кв. Галата и курортният комплекс Св. Св. Константин и Елена. Предстои да се появят нови високи здания в централната част на Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР