Българските гвардейци са един от символите на държавността, въплъщение на

...
Българските гвардейци са един от символите на държавността, въплъщение на
Коментари Харесай

Радев: Българските гвардейци са един от символите на държавността

„ Българските гвардейци са един от знаците на държавността, олицетворение на родните обичаи и на славните победи на Българската войска, пример за чест и героизъм. “

Това съобщи президентът Румен Радев пред младежи от училищен гвардейски отряди, които приветства през днешния ден на „ Дондуков “ 2 по случай 6 май Ден на храбростта и празник на Българската войска . Той посрещна в президентската институция младежи от ученическия гвардейски отряд и духовия оркестър при Професионалната техническа гимназия „ Д-р Никола Василиади “ – Габрово, както и ученическите гвардейски отряди при Професионалната гимназия по машинизация на селското стопанство „ Пейо К. Яворов “ в Гоце Делчев, Средно учебно заведение „ Св. Св. Кирил и Методий “ в Рудозем и Общински юношески дом в Русе.

В Гербовата зала капитаните на отрядите връчиха клетвените си обещания на президента и висш главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев. Инициативата е на съдружие „ Младежки гвардейски отряди ”, чиято цел е да възроди патриотичното възприятие в младежите, както и възпитанието в дух на любов към българската история и обичаи. В приветствието си президентът поздрави ръководителите на младежките гвардейски отряди за сполучливото развиване на самодейността, която включва към този момент 20 юношески гвардейски отряда и 4 юношески гвардейски оркестъра.

Държавният глава приветства желанието и всеотдайността на младежите да тръгнат по стъпките на Националната гвардейска част и им подсети, че те са образец за своите връстници както в учението, по този начин и в делата си.

„ Учете се от делата на строителите на модерна България и следвайте техните завещания. Растете като положителни хора и почтени българи, виновни към нашето общество и страна и не забравяйте, че всички ние разчитаме на вас, тъй като вие сте бъдещето и вярата на България “, акцентира президентът пред младите гвардейци.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР