Българските граждани видяха, че трудно започна работата на парламента. Ние

...
Българските граждани видяха, че трудно започна работата на парламента. Ние
Коментари Харесай

Иван Петков: Имало е намеса от Президентството в избора на председател на спортната комисия

„ Българските жители видяха, че мъчно стартира работата на Народното събрание. Ние издигнахме един от най-ерудираните депутати за ръководител на Народното събрание. Не намерихме поддръжка, само че намерихме консенсус, за който всички се бяхме разбрали на председателски съвет, само че по-късно сътрудниците от “Продължаваме смяната “ и “Демократична България “ не бяха правилни. Ние застанахме зад Вежди Рашидов, с цел да може да има парламентаризъм доколкото го има този парламент, и с цел да можем да създадем естествена работа и допустимо най-вече закони по Плана за възобновяване да бъдат признати. “

Така националният представител от Българска социалистическа партия Иван Петков разяснява тридневното избиране на ръководител на Народно събрание в ефира на NovaNews.

По думите му са зародили спорове сред ГЕРБ и “Продължаваме смяната “ във връзка със спортната комисия и за следващ ден не може да бъде определен съставът ѝ. „ Ние подкрепихме през вчерашния ден кандидатурата на господин Василев, само че излезе мнение, че е имало интервенция и то от страна на “Дондуков “ 2, откакто господин Василев е подал сигнал против сегашния министър на спорта. Ние неведнъж сме казвали, че Президентството се меси в нашия вътрешнополитически живот “, изясни социалистът и добави: „ Когато имахме заседание на групата на “БСП за България “ имаше схващане, че спортната комисия би трябвало да бъде управлявана от “Продължаваме смяната “, тъй че очевидно по-късно нещо се е случило. След това се оказа, и че за още няколко комисии няма консенсус, с цел да може да тръгне работата. Ние към този момент втора седмица не можем да го създадем “, сподели още той.

Иван Петков е безапелационен, че Българска социалистическа партия в никакъв случай не се отмята, когато поема ангажимент. „ Ние имаме решение на Националния ни съвет, съгласно което няма да подкрепим мандат на ГЕРБ, Движение за права и свободи и “Възраждане “. Ако “Продължаваме смяната “ ни поканят на диалози ще отидем, а в случай че третият мандат бъде връчен на Българска социалистическа партия, ще се опитаме да съставим кабинет “, заключи депутатът от левицата.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР