Българските граждани, пътуващи за Черна гора, ще трябва да представят

...
Българските граждани, пътуващи за Черна гора, ще трябва да представят
Коментари Харесай

Нови мерки за българите, влизащи в Черна гора

Българските жители, пътуващи за Черна гора, ще би трябвало да показват негативен тест за COVID-19, документ за имунизация или документ за преболедуване на ковид при влизане в страната. По информация на българското посолство в Черна гора мярката влиза в действие от 24 август и ще важи до 10 септември, заяви Министерство на външните работи.

българските жители следва да показват един от следните документи: негативен резултат от PCR тест, не по-стар от 72 часа, считано от момента на влизане в Черна гора; уверение за осъществена имунизация – сложена съответна последна доза или най-малко първа доза от ваксина против COVID-19; документ за негативен резултат от бърз антигенен тест, публикуван от оторизирана лаборатория и не по-стар от 48 часа все още на влизане в Черна гора; документ за позитивен резултат от PCR тест или бърз антигенен тест, публикуван от надлежна лаборатория, по-стар от 14 дни, само че не по-стар от 180 дни преди датата на влизане в Черна гора.
 Черна гора: Нови ограничения и цифров Covid-сертификат Черна гора: Нови ограничения и цифров Covid-сертификат
Черна гора ще получи Национален цифров Covid-сертификат, който ще се употребява от петък (30 юли), когато се чака държавното управление на...

Децата на възраст до 5 години са освободени от задължението да показват диагностични проби.

идващи в Черна гора от Албания, Косово, Хърватия, Сърбия, Босна и Херцеговина и Република Северна Македония и имат непрекъснато или краткотрайно престояване в тези страни или са обитавали на тяхна територия най-малко 15 дни.

Още от ОБЩЕСТВО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР