Българските граждани да не оставят да бъдат отклонени от своето

...
Българските граждани да не оставят да бъдат отклонени от своето
Коментари Харесай

Държавният глава: От вота днес зависи колко силни, устойчиви и легитимни ще бъдат и парламентът, и правителството утре 

Българските жители да не оставят да бъдат отклонени от своето конституционно право на глас и някой различен да взема решение вместо тях, прикани Румен Радев откакто гласоподава на предварителния избор за избор на 48-о Народно заседание

Гласувах на първо място в поддръжка на демократичния развой в България. Страната ни има потребност от мощни и законни институции, които да овладеят рецесиите, да подхващат решителни промени, да вземат стратегически решения с дълготраен небосвод. Това изисква съпричастност и поддръжка от цялото ни общество. Това съобщи президентът Румен Радев откакто гласоподава на изборите за народни представители, които се организират през днешния ден. 

По думите на президента от гласуването ни през днешния ден зависи какъв брой мощни, устойчиви и законни ще бъдат и държавното управление, и Народното събрание на следващия ден. „ Призовавам всички български жители да излязат и да гласоподават. Да не оставят по никакъв метод да бъдат отклонени от своето конституционно право на глас и да не оставят някой различен да взема решение вместо тях “, акцентира президентът и добави, че изборите са право, само че и отговорност  на всеки от нас към бъдещето на България.

Запитан допустимо ли е основаването на настройка на тези избори, която да подсигурява работещ парламент, Румен Радев напомни, че още предходната година обществото ни стана очевидец на все по-трудното сформиране на  държавни управления. В този развой, уточни той, се сблъскват две тези: „ държавно управление непременно, което може след това, в средносрочен проект да докара до нестабилност на самото държавно управление и отстояване на правилата и обрисуваните червени линии от самите партии, което пък води към размиване на тяхната политическа физиономия и намаляване на поддръжката вътре в тях “ и по тази причина политическите партии следва да проявят разсъдък.

Запитан от представител на медия в РСМ за опцията страната ни да усили през идния зимен сезон износа на електрическа енергия за югозападната ни съседка, Румен Радев акцентира, че България е главен експортьор на електрическа енергия за района и има опция да усили експорта в сходство с нормите на европейския енергиен пазар, с българското законодателство, както и ползите на българските жители и бизнес. Румен Радев напомни още, че на вчерашните си срещи с президента на РСМ Стево Пендаровски и с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен са били разисквани опциите Европейски Съюз да поддържа при нужда РСМ, тъй че да се избегне възможна ликвидна рецесия. 

Румен Радев акцентира също по този начин, че политическите диалози в София са се провели в естествена атмосфера на взаимно почитание и е извънредно значимо е да се разбере вътре в РСМ, че осъществяването на двустранно поетите задължения с България би трябвало да се случи допустимо най-скоро и че същинските договаряния за участие в Европейски Съюз ще стартират едвам когато РСМ впише българите в своята конституция. 

„ Ние би трябвало да решим всички въпроси, отлагани от доста години. Разговорът за общата ни история с РСМ е неминуем и чакам държавниците в нашата прилежаща и другарска страна да проявят политическа мъдрост и да градят европейско бъдеще на РСМ, освободено от идеологемите на предишното “, съобщи още президентът Румен Радев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР