Българските евродепутати Емил Радев (ЕНП-ГЕРБ), Андрей Новаков (ЕНП-ГЕРБ) и Филиз

...
Българските евродепутати Емил Радев (ЕНП-ГЕРБ), Андрей Новаков (ЕНП-ГЕРБ) и Филиз
Коментари Харесай

Наши евродепутати искат от Брюксел минимални стандарти за храните

Българските евродепутати Емил Радев (ЕНП-ГЕРБ), Андрей Новаков (ЕНП-ГЕРБ) и Филиз Хюсменова (АЛДЕ-ДПС) настоятелно приканват Европейската комисия да вкара общи минимални стандарти за хранителни и нехранителни артикули в Европейски Съюз.

Предложението за изменение се прави към отчета по отношение на разликите в качеството на някои артикули на единния пазар в Комисията по вътрешен пазар и отбрана на потребителите, който Европейския парламент следва да разиска напълно скоро.

Заедно с концепцията за основаване на минимални стандарти, българските евродепутати упорстват още за по-голяма протекция за европейските консуматори, като категорично прибавят и хората със специфични диетични потребности, във връзка с които също се следи дискриминация на пазара по оста Изток-Запад.

Сред измененията на тримата евродепутати се откроява също по този начин апел за по-активна роля от страна на потребителските организации в Европа, тъй че те да могат да изградят експертиза и да развият качествата си за проучване на пазара, което би подкрепило националните способени органи да откриват и да се оправят със случаите на нелоялни търговски практики и разлики в качеството на продуктите, продавани на съответния народен пазар.

Евродепутатите също по този начин упорстват да се приключи всяка дискриминация по отношение на страните от Централна и Източна Европа във връзка с храните, продавани на техните пазари и да се обезпечи равното отнасяне на техните жители, без значение от покупателната им опция, съществуващите нелоялни търговски практики и други, които в множеството случаи се оказват в ущърб на жителите с по-ниски приходи за каквито са считани и източноевропейските.

Според Емил Радев Европейски Съюз има още доста какво да направи по повод равноправието на европейските жители и идентичната отбрана на техните права.

Според Андрей Новаков е извънредно време Европейската комисия да наложи стандарти, тъй че производителите да не третират потребителите в другите райони на Европа по неравнопоставен метод.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР