Българските дипломати започват първата в историята на страната стачка. Исканията

...
Българските дипломати започват първата в историята на страната стачка. Исканията
Коментари Харесай

Дипломатите започват стачка, искат драстично увеличение на заплатите

Българските дипломати стартират първата в историята на страната стачка. Исканията им са за нарастване на заплатите.

" Ние сме на работа, само че през днешния ден няма да работим. Отправяме зов - допустимо най-бързо да бъдат открити решения на нашите проблеми ", сподели ръководителят на Професионалното обединяване на държавните чиновници от дипломатическата работа Мартин Колев.

По думите му 100% нарастване не е по никакъв начин доста на заплати от 800-1000 лв. за хора с висок ценз, с доста условия за постъпване на робота. 

" Това за нас не е огромно нарастване. Дори не знам дали ще успеем да достигнем до някои други, сродни на нашето ведомство, чиновници, които взимат двойно повече от нас ", сподели още Колев.

Той изрази вяра да се намерят средства за чиновниците и добави, че това е доста дълго отсрочване на казуса.

" В началото на годината ние към този момент бяхме най-бедното министерство. С инфлацията от 30% единствено би ни върнало на позиция, в която още веднъж да сме най-бедни. Това за нас не е задоволително ", подчерта той пред Bulgaria ON AIR.

Мартин Колев съобщи, че стачните дейности ще продължат, до момента в който не се откри решение на настояванията.

" Заплати, командировъчни и за порочната процедура да бъдат намалявани главните месечни заплати, когато отиваме на мандат в чужбина. Това е процедура, която се ползва единствено в нашето министерство. Има други министерства, които също изпращат свои чиновници зад граница - това при тях не се случва с намаляването на заплатата " изтъкна Колев.

Той добави, че на този стадий стачката ще бъде единствено в Централното управление. Има подготвеност и за организация на чиновниците зад граница. Консулските услуги зад граница няма да бъдат прекъсвани, само че е допустимо да бъдат забавени.

Гледайте целия диалог във видеото. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР