Български военен пилот подобри рекорд на “Гинес. Това е втори

...
Български военен пилот подобри рекорд на “Гинес. Това е втори
Коментари Харесай

Български военен пилот подобри рекорд на “Гинес”

Български боен водач усъвършенства връх на “Гинес ”. Това е втори международен връх за Николай Калайджиев, който към този момент прави тренировки и за космонавт.

Български боен водач усъвършенства през днешния ден международен връх на “Гинес ” като направи 40 излитания и кацания на летището на Драгановци край Габрово.

“Старият връх към този момент е обичай. Моята цел я реализирах. Рекордьорът е англичанин, самолетът, на който хвърча, е чешки. Рекордът от англичанина към този момент е обичай от българин ”, сподели Николай Калайджиев.

“Това демонстрира българския дух. Ето този млад водач стимулира младежите в тази тенденция! Нищо чудно да реализира тази своя фантазия, и ние като българи да се гордеем един ден, че имаме трети космонавт в орбита, а за какво не и на Луната! ”, счита военният водач ген. Спас Спасов.

“Едно доста извънредно вдъхновяващо събитие, с помощта на Николай Калайджиев ”, разяснява кметът на община Габрово Таня Христова.

“Летя от 2016 година и имам 480 летателни часа с всички видове военни и цивилен самолети ”, изясни той пред NOVA преди да усъвършенства върха.

 

Наводнения на остров Крит- има умрял

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР