Български ученици спечелиха първи места в най-престижния конкурс на НАСА

...
Български ученици спечелиха първи места в най-престижния конкурс на НАСА
Коментари Харесай

Български ученици с първи награди на конкурс на НАСА за космически колонии

Български възпитаници завоюваха първи места в най-престижния конкурс на НАСА и Националното галактическо общество на Съединени американски щати за планиране на галактически колонии. В интернационалния конкурс тази година участваха 2691 екипа и 12 899 възпитаници от над 30 страни.

Катерина Саматовна от 11 клас на Математическата гимназия във Варна бе класирана преди всичко с плана „ GENESIS-369” в категория „ Индивидуален участник”.
НАСА откри още 20 евентуално обитаеми екзопланети Някои от тях наподобяват на Земята
Екип от 9 възпитаници от 11 клас на Математическата гимназия във Варна бяха класирани преди всичко с плана „ Градът на галактическия ускорител” в категорията „ Голяма група”. Това са Кристиян Горанов, Стефан Ангелов, Мартин Тодоров, Калина Георгиева, Ирина Антонова, Стефан Дачев, Тодор Славов, Драгомир Николов и Константин Попов.

Ръководители на екипите са доцент Веселка Радева, началник на Планетариума на Морското учебно заведение, и Силвия Захариева, преподавател по физика и астрономия в Математическата гимназия във Варна.

Двата екипа са поканени да вземат участие в Конференцията на НАСА за интернационално галактическо развиване в Съединени американски щати от 6 до 9 юни. Там екипите ще показват своите планове и хрумвания.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР