Български пощи“ ЕАД предупреждават, че през последните дни след Нова

...
Български пощи“ ЕАД предупреждават, че през последните дни след Нова
Коментари Харесай

Нова година, нова измама: Тарикати обещават смартфон от името на Български пощи |

„ Български пощи “ ЕАД предизвестяват, че през последните дни след Нова година са зачестили случаите на онлайн измами, които сякаш са от името на държавната компания.

Става дума за подправени електронни известия, изпращани от името и/или с логото на сдружението. В някои от случаите, получателите на имейлите се уверявали, че ще получат премия за присъединяване в анкети или игри. Измамниците подлъгвали получателите на електронната поща, че ще получат „ премия “ – мобилен телефон, само че за задачата трябвало да потвърдят присъединяване, предоставяйки персонални данни (електронен адрес, данни от дебитна или кредитна карти и др.), както и да заплатят такса. 

Обяснението за какво трябвало да се заплати избрана сума за приемане на пратката в доста от случаите било освобождение от митница, поправяне на адрес. Други претендирали поръчка за пренасочване на " премията " заради отсъстващ адресат. Общото за всички подправени имейли е това, че се изисква получателят да даде данни от банкова карта, което наложително значи източване на пари за хората, които го създадат.

„ Български пощи “ ЕАД обръща внимание, че не изпраща тези известия, не организира анкети или игри, не раздава награди, не изисква по имейл възнаграждение онлайн на такси за доставка или освобождение от митница и при никакви мотиви не изисква персонални данни от дебитна или кредитна карта за доставката, както и такса за тази доставка, оповестяват от държавното сдружение.

От компанията показват и че всички дължими цени и държавни вземания се заплащат единствено в пощенската станция при доставката на пратката.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР