Български микробус с работници е катастрофирал край унгарската столица Будапеща

...
Български микробус с работници е катастрофирал край унгарската столица Будапеща
Коментари Харесай

Тежка катастрофа с български микробус в Унгария, загинала е жена

Български микробус с служащи е аварирал край унгарската столица Будапеща в събота. По първична информация е починала една жена. При случая са ранени още няколко от пасажерите в микробуса. Те се намират в болница, един е с заплаха за живота. 

Катастрофата е станала в събота към 9.43 ч. на 98-ми километър от автомагистралата .

Микробусът с български гастарбайтери е пътувал към столицата , когато по информация на baon.hu се е откачила дясната задна гума , което е довело до боричкане във вътрешната, а по-късно във външната мантинела. Превозното средство се е завъртяло няколко пъти . Новинарският портал оповестява, че в микробуса е имало девет души, трите дами на задната седалка са изхвърчали от автомобила и са паднали в канавката.

Тежка злополука е станала на M5 в събота, оповестява унгарският сайт Budapestkornyeke



В пътния случай е взел участие е микробус с непознати номера, в който са пътували девет души, един е умрял. Един от потърпевшите е с заплаха за живота.

На мястото на злополуката са пристигнали няколко коли за спешна помощ и два избавителни хеликоптера.

Според информация на унгарските медии микробусът се е блъснал във вътрешната преграда покрай 98-ия километър на автомагистрала M5.

Според очевидци в миговете преди случая микробусът се е олюлял , заради което се е блъснал в бариерата, разделяща двете платна на автомагистралата, след което се е преобърнал.

Отломките от микробуса са прелетяли от другата страна на автомагистралата , където четири коли са пробвали да спрат , само че не са съумели да избегнат удара и са аварирали.

Мястото на случая е било затворено и тапи са се образували и в двете направления, защото парчета микробуса е имало на всички места. От страната към столицата Будапеща пътят е бил затворен, до момента в който траела избавителната интервенция, оповестяват унгарските медии.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР