Български международен съдия Емил Здравков, който е със сребърно ниво

...
Български международен съдия Емил Здравков, който е със сребърно ниво
Коментари Харесай

За първи път български съдия на европейско по лека атлетика

Български интернационален арбитър Емил Здравков, който е със сребърно равнище ще бъде измежду арбитрите на европейското по лека атлетика в Истанбул.

Никога преди български арбитър не е бил включван измежду интернационалните съдии на европейски шампионат по лека атлетика за мъже и дами.

На Емил Здравков се чака да бъдат поверени финалите на скок височина, както при мъжете, по този начин и при дамите, а също и дисциплините скок височина, скок дължина и подтикване на гюле от програмата на женския петобой и мъжкия седмобой.

Бронзово равнище при интернационалните рефери по лека атлетика има и Ива Димова. 

Първенството на остарелия континент в Истанбул ще се организира от 2 до 5 март 2023 година, като в него са декларирани да вземат участие близо 600 спортисти от 47 национални федерации. В стартовите описи попадат имената на 7 олимпийски първенци от Токио, както и 18 самостоятелни златни медалисти от Европейското състезание по лека атлетика в Мюнхен 2022 година

Седемте олимпийски първенци, които би трябвало да се състезават, са: Ламонт Марсел Джейкъбс (60 метра), Карстен Вархолм (400 метра), Якоб Ингебригтсен (1500/3000 метра), Милтиадис Тентоглу (скок дължина) и Педро Пичардо (троен скок) при мъжете. Към тях се прибавят Малайка Михамбо (скок дължина) и Нафисату Тиам (петобой) при дамите.

В eвропейския шампионат в Истанбул би трябвало да се включат и петима български спортисти: международните шампионки за девойки - Пламена Миткова (скок дължина) и Александра Начева (троен скок); международният академични първенец Тихомир Иванов (скок височина), както и по-младите ни спортисти в хоризонталните скокове Божидар Саръбоюков (скок дължина) и Георги Начев (троен скок).

Първи на пистата довечера от 18 часа излиза Георги Начев. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР