Български лекарски съюз сезира Прокуратурата на Р България и настоява

...
Български лекарски съюз сезира Прокуратурата на Р България и настоява
Коментари Харесай

БЛС сезира Прокуратурата във връзка с агресия упражнена върху лекар

Български лекарски съюз сезира Прокуратурата на Р България и упорства за незабавни дейности от страна на способените органи поради упражнената вербална и физическа експанзия против доктор Ивайло Иванов в кабинета му в с. Ново село, Русенско., се споделя в известие на съсловната организация.  

„ От клипове, оповестени в обществени мрежи, се вижда по какъв начин двама души влизат в кабинета на общопрактикуващия доктор, стартират да го снимат, задавайки му въпроси и в наличието на здравната сестра се стига до физическа експанзия, съпроводена от непрекъсната  вербална офанзива и отвод да се напусне кабинета. “, изясняват претекстовете си от БЛС.

„ Български лекарски съюз е безапелационен, че няма да търпи лекари да бъдат унижавани, подлагани на тормоз и душени, до момента в който се пробват да си правят работата и упорства законът да бъде прибавен с цялата му суровост! “, безапелационни са те и допълват:

„ Пороят от обидни думи, съпроводени със закани за ликвидиране и затвор, размяната на юмруци и опита за душене на здравно лице са неприемливи! “

Съсловната организация е безапелационна, че сходна експанзия е грозна, унизителна, извънредно неприемлива, прекрачва всички граници на нормалността и упорства за бързи дейности от страна на Прокуратурата. БЛС се ангажира с юридическата отбрана на доктор Ивайло Иванов, както и на всеки различен доктор, който е подложен на принуждение. Цялата организация, с всички налични запаси, ще направи нужното, с цел да бъдат подведени под отговорност  отговорните.

От БЛС напомнят, че на телефон 02/ 9 07 07 07 могат да бъдат подавани сигнали за упражнена експанзия над лекари и експерти по здравни грижи. Те ще бъдат неотложно излъчени до Главния прокурор, според подписаното съглашение сред БЛС, Министерство на здравеопазването и Прокуратура на Република България. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР