Български кокаинов крал е един от най-търсените в Европа. В

...
Български кокаинов крал е един от най-търсените в Европа. В
Коментари Харесай

БГ кокаинов крал най-търсен в Европа

Български кокаинов крал е един от най-търсените в Европа. В момента по оперативни данни на ГДБОП Николай Куркучев управлява по-мощна организация и от тази на Брендо, който към този момент е осветлен и арестуван няколко пъти в разнообразни страни, за последно в Украйна.

54-годишният топ интернационален наркотрафикант, който е роден в Поморие, има канал за кокаин от Колумбия през България за Европа, държи мрежа от над 150 мулета и връзки с картели, сочи инспекцията на „ Телеграф “ в Европол.

Европейската спецслужба разгласи за извънредно рискови и неуловими и трима наши убийци. Единствено Испания все още се похвали преди два дни с натруфен арест на наш убиец, търсен за троен разстрел и последвало запалване на фалшификатори. „ Васил Баклаор е един от най-търсените нарушители в целия Европейски съюз “, оповестиха от Националната полиция в Мадрид.

Бял прахуляк

Николай Куркучев е търсен от Европол по искане на Испания, където се допуска, че живее и движи кокаиновия канал. Описан е като извънредно рисков и евентуално въоръжен. Организацията му е била профилирана във вноса на кокаин, прикрит в легални артикули, в контейнери, изпращани от Колумбия под привидността на легална търговия. При идването си в Европа легалната стока била изпращана в лаборатории, където опиатът щял да бъде извлечен. “Организацията изпращаше свои лични „ химици “, с цел да подсигуряват, че оптималното допустимо количество вещество е възобновено ”, споделят от Европол. Интересното е, че колумбийските химици на Куркуча, както е прочут в родното си Поморие, импрегнирали коката в кашони. В тях товарели най-различни артикули. Вече от Европа в тирове с тайници бялото злато тръгвало към няколко страни.

Международните служби са записали досега 3 колета от Южна Америка за България с общо 740 кг кокаин. Преди две години ГДБОП пробва да го задържи в негов парцел в Поморие, само че той съумява да избяга. Делото против него към момента не е завършило. Антимафиоти от ГДБОП описаха пред „ Телеграф “, че Николай се открил в Испания преди повече от 20 години. У нас опитвал да строи здания, само че бизнесът му не потръгнал. Смята се, че в зората на соца е тръгнал от грабежи и обири, а към този момент в Мадрид е построил топли връзки с колумбийски картели. Името му било употребявано като поръчител, че коката ще е качествена и ще стигне до Европа без проблем.

Хероин

Друг българин също се търси от Европол, само че за него има издадена и алена бюлетина на Интерпол. Става въпрос за Мустафа Мехмед Шакир. Той е разказан също като изключително рисков. У нас е наказан на 16 година затвор за трафик на 27.4 кг хероин. Нашенецът дружно с още четирима души организирали мрежа от мулета, които да придвижват кафявия прахуляк през ГКПП-Капитан Андреево. Още през 2009 година му паднала пратка. Интересна детайлност е, че хероиновият необут, макар че се търси, преди три години пусна молба в съда да се преразгледа присъдата му. Магистратите обаче го порязаха.

Любовницата

В топ 5 на най-опасните убийци в Европа допреди два дни беше Васил Бакларов. 55-годишният българин се търсеше от над 20 години за тройно ликвидиране, осъществено в Мадрид през далечната 1995 година Той взел участие в Испания в тайфа, която правила необятен набор от закононарушения, само че главно обири на коли и трафика им в разнообразни страни. На 15 август 1995 година Бакларов и любовницата му венецуелка разстрелват трима фалшификатори, които пробвали да ги преметнат с пари менте.

Престъплението било осъществено край Алкала де Хенарес (Мадрид). Телата на трите жертви били открити на задната седалка на кола, която била запалена. В труповете имало над 16 патрона, обясниха от Европол. Разследването посочило, че измамниците предложили на Васил и любовницата му да умножат парите им, като им създадат и ментета. След като разкрили проекта обаче, бълагаринът и венецуелката с гореща кръв ги разстреляли. Сега Бакларов ще лежи доживот в испански затвор.

Доживот

Един от най-търсените БГ убийци от Европол е Антон Петковски. Той е наказан на пожизнен затвор у нас за двойна екзекуция през далечната 2001 година На 12 декември тогава в с. Селище Антон и негов приятел разстрелват с автомат „ Скорпио “ възрастен мъж. По-късно Pетковски вижда сметката и на съучастника си, защото е очевидец на зверството. Делото против него се точи 10 години, до момента в който получи доживотна килия.

Другите двама нашенци, търсени от Европол за мокра поръчка, са Сали Ахмет и Мехмет Акринар. Преди време в Кипър те безусловно разфасовали английския жител Джордж Хенри Лоу. Ръгали го и в гърлото. Опитали да унищожават за пари и Бен Баркър, само че той оживял.

Дават Е5000, в случай че издадеш нещо за Ружа Игнатова

Европол разгласи премия от 5000 евро за всяка значима информация, водеща до задържане на Ружа Игнатова. “Тази премия е предопределена извънредно за частни лица, а не за държавни чиновници, чиито професионални отговорности включват наказателно гонене на закононарушения “, прецизират от Европол на уеб страницата си. Припомняме, че и ФБР разгласи премия за главата на криптокралицата от 100 000 $, само че досега никой не се е докопал до тях.

Жокера са трафиканти на оръжия, Кралят - тартори на ОПГ. Криминалната мрежа е като палат от карти

“Престъпните мрежи са формирани от разнообразни играчи, извършващи редица противозаконни действия. Те са като палат от карти. Изваждайки една карта, рухва цялата им система “, обясниха от Европол. От спецслужбата на Европейски Съюз са създали ултрамодерен лист на най-издирваните бандити, като всеки тип закононарушения са изобразени с разнообразни карти от колодата.

Краля - с него се влиза в раздела за тартори на ОПГ-та. Кралицата - с нея са означени трафикантите на дрога. Гарвана Джак - садисти и рискови нарушители. Трафикантите на хора и оръжия са в колодата на Жокера./Telegraph.bg.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР