Български граждани, заподозрени, че са инсталирали специални устройства на банкомат

...
Български граждани, заподозрени, че са инсталирали специални устройства на банкомат
Коментари Харесай

В Сърбия задържаха българи, опитали да събират данни от банкови карти на граждани

Български жители, обвинени, че са конфигурирали специфични устройства на банкомат на банка Юробанк-Директна (Eurobank-Direktna) в центъра на Белград, с цел да събират поверителни данни за сметките и разплащателните карти на клиенти на банката, са спрени на граничния пункт Градина на сръбско-българската граница при опит да изоставен Сърбия, заяви сръбската организация Танюг.

Днес им е била избрана мярка " задържане под стража ".

Както оповестиха от прокуратурата в Белград, с бързите си дейности способените органи са открили самоличността на българските жители, обвинени във подправяне и корист с разплащателни карти.

Заподозрените В.ЗЗ., Г.С. и Г.Ц.Ц са спрени през вчерашния ден на Граничен контролно-пропусквателен пункт Градина, след което е взето решение за задържането им. Те са изслушани през днешния ден в прокуратурата, след което им е наложена мярка за неотклонение " задържане под стража ".

Посочено е, че обвинените са направили закононарушението, за което са упрекнати, във вторник вечерта, съобщи Българска телеграфна агенция. На банкомат на банка Юробанк-Директна в центъра на Белград те са сложили устройство за четене на данни от разплащателни карти, така наречен „ скимер с надълбоко проникване “, по-късно устройство за магнитни ленти и електронни чипове, както и микрокамера, за нерегламентирано събиране на поверителни данни за сметки и разплащателни карти на клиенти на банката. Всичко това е осъществено за приемане на незаконни имуществени облаги.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР