Български евродепутат обясни как Русия финансира войната, която води в

...
Български евродепутат обясни как Русия финансира войната, която води в
Коментари Харесай

Андрей Ковачев: ЕС плаща по 600 млн. евро на ден на Русия за газ, с които тя финансира войната

Български евродепутат изясни по какъв начин Русия финансира войната, която води в Украйна.

В няколко резолюции на Европейски Съюз се приканва за всякаква помощ за Украйна. Украйна е жертвата в тази ситуация. Става въпрос за нарушение на интернационалното право с офанзива против една суверенна страна. Военната техника е извънредно нужна на Украйна в този миг. Това съобщи евродепутатът Андрей Ковачев в предаването „ Денят онлайн “ по Нова нюз.

„ За понижаване на вноса на съветски газ в резолюцията на Европейски Съюз е записано, че това би трябвало да бъде нашата посока. Трябва да бъдем самостоятелни, а не да разчитаме единствено на един енергиен източник. Трябват решителни дейности, с цел да понижим тази взаимозависимост и то в най-кратки периоди. Ясно е, че за България това не може да стане незабавно – това ще бъде развой “, акцентира той.

„ Желанието на Европейски Съюз е да има различен източник на газ освен от Руската федерация. Отговорност за диверсификацията носи българското държавно управление. Трябва да се отговори за какво не е подготвена гръцката газова връзка. Дали ни се заплащат неустойки и така нататък “, уточни евродепутатът.

Ковачев посочи, че в този момент Европейски Съюз заплаща над 600 млн. евро всеки ден на Руската федерация, които се наливат във военната машина на Русия и продължение на войната в Украйна. В същото време на Украйна сме дали едвам 1 милиарда евро. Това не е обикновено, безапелационен е евродепутатът. „ Няма по какъв начин да сме радостни, в случай че Руската федерация се разшири до румънската граница “, предизвести той.

На въпрос за повдигане на ветото за Република Северна Македония (РСМ) Андрей Ковачев заяви: „ Премиерът на всички места приказва, че ще вдигне ветото ни на 24 май. Интересно е, че по едната тематика за помощта на Украйна сме се снишили, а по другата за РСМ – сме смели и подготвени да дадем мечтаното без каквито и да било стъпки на отсрещната страна. Прави усещане непросветеност във връзка с историческите обстоятелства на премиера. Това е доста тъжно. Как може да бъде толкоз уверено работещ против българската позиция до момента? По някакви незнайни за мен аргументи се желае да бъде защитавано в загадка кои хора са поискали българско поданство. Според мен е редно да има най-малко една фотография пред знамето ни. Премиерът е заречен на всички, че до юни месец ще бъде пусната РСМ в Европейски Съюз “, разкри Ковачев.

По думите му специфичната мониторингова група на Екологичен потенциал следи страната ни и ще изпрати въпроси за незаконенния арест на някогашния министър председател Бойко Борисов. Има подобен механизъм към всички страни-членки във връзка с върховенството на закона.

По отношение на президентските избори във Франция, Ковачев съобщи, че няма да е добър знак водачът на крайната десница Марин льо Пен да завоюва. „ Другите претенденти приканиха да се гласоподава против кандидатурата на Льо Пен. За света и Европа това би било огромна изненада и би сменило посоката на целия Европейски Съюз от обща интеграция към вглъбяване към Франция. На доста места гласоподавателите са изморени от политическите елити, желаят нещо ново. Досега на втори тур гласоподавателите се обединяваха против президентите си във Франция “, напомни той, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР