Български електронни обучения за деца вече са достъпни на украински

...
Български електронни обучения за деца вече са достъпни на украински
Коментари Харесай

Български електронни обучения за деца вече и на украински език

Български електронни образования за деца към този момент са налични на украински език, оповестяват от Българска телеграфна агенция. Поредицата от електронни обучителни модули „ Учим с Е-моционална просветеност “ е подобаваща за деца на възраст сред 6 и 12 години и се състои от общо шест на брой курса, които към този момент са налични на украински език. Те са отдадени на базисни страсти – „ Радост “, „ Страх “, „ Гняв “ и „ Тъга “, на взаимоотношенията – „ Аз и другите “ и на цялостната настройка към живия свят към нас – „ Аз и природата “. Модулите са предопределени да подкрепят родители, учители и специалисти в развиването на социално-емоционални умения у децата. Първоначално са основани на български език, само че с помощта превод и дублаж от трима разнообразни сътрудници, материалите към този момент могат да се ползват при работа с украиноговорящи възпитаници.

Обучителните курсове са безвъзмездни и се популяризират посредством свободен достъп на уеб страницата: https://eiqkids.twopartners.info/ukrainian/.

Курсовете са създадени от екип експерти в региона на логиката на психиката, педагогиката, екологията и отбрана на животните. Те показват по забавен и подобаващ за възрастовата група метод информацията в съответните тематики. Интерактивните детайли в курсовете подтикват децата интензивно да вземат участие в обучителния развой, като дават отговор на въпроси, вземат решение задания и напълно независимо ръководят прекосяването през електронното наличие.

Цел на обучителните модули е да показват съществена информация за същността и смисъла на страстите. Всеки от първите четири курса – „ Радост “, „ Страх “, „ Гняв “ и „ Тъга “ – е отдаден на съответна страст и стартира с нейното изложение, типичните прояви в тялото и държанието, нормалните източници и главните й функционалности. Добавени са също и екрани, предопределени да развият речниковия ресурс по тематиката и да насочат вниманието към вероятни тактики за надзор над страстта.

Модул „ Аз и другите “ е отдаден напълно на човешките връзки и визира тематики като общуването в група, включеността и изолацията. Акценти са умеенето да бъдем чувствителни към другите, да показваме личните си страсти по подобаващ метод и – когато е належащо – да споделяме „ Не “ и да отстояваме твърдо позицията си.

Последният курс – „ Аз и природата “ – демонстрира приложението на прочувствената просветеност към по-широката рамка на заобикалящата ни природа и жив свят. Той съдържа информация за прочувствения свят на животните и ориентира децата за подобаващото държание и отношение към дивата природа и към домашните любимци, предават от Българска телеграфна агенция.

Електронните обучителни модули са основани в началото на български език през 2021 година по отношение на план „ Учим с Е-моционална просветеност “, изпълняван от Сдружение за екология и стабилно развиване “Гетия Понтика ” (гр. Каварна) с поддръжката на фондация „ Лъчезар Цоцорков ”. Версия на български език можете да бъде открита на адрес: https://eiqkids.twopartners.info/.
Деца от Украйна нарисуваха очакванията си за мир
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР