Български държавни железници“ (БДЖ) е в изключително притеснително състояние. Това

...
Български държавни железници“ (БДЖ) е в изключително притеснително състояние. Това
Коментари Харесай

Събев оставил БДЖ в разруха - 5700 влака са отменени от 1 януари, обяви зам.-министър Папукчийски

„ Български държавни железници “ (БДЖ) е в извънредно притеснително положение. Това съобщи на брифинг заместник-министърът на превоза и известията Красимир Папукчийски по отношение на настоящото положение на сдружението, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ На този стадий осъществяването на графика, за интервала от началото на годината досега, сподели извънредно обезпокоително положение, надлежно на осъществяването на услугата по контракт с страната за транспорт на пасажери. От началото на годината са анулирани 5700 бързи и пътнически влакове. Това са повече от 12 дни, в които на територията на България не са се движили влакове. При настоящето положение на парка – локомотиви и вагони, всекидневно генерираното забавяне при осъществяване на графика е в порядъка сред 1000 и 1800 минути среднодневно “, изясни заместник-министър Папукчийски.

Той уточни, че положението и хигиената във вагоните също не са положителни.

„ На база на тази констатация съм разпоредил на ръководещите, в лицето на Управителния съвет и Генералния шеф на БДЖ, да се подхващат незабавни ограничения за отремонтиране на локомотиви и вагони, които да могат да покрият 100% графика и да доведем услугата в този тип, в който би трябвало да я предоставяме на жителите “, сподели още Папукчийски.

По думите му неприятно е положението също и на служебните пространства, както и местата за отмора на локомотивните бригади.

В „ БДЖ – Товарни транспорти “ положението е извънредно трагично, от позиция на ремонт на вагони и локомотиви. Само вземанията, които са просрочени и несъбрани, досега възлизат на 23 млн. лв., сподели още заместник-министърът. Той добави, че там се следи и огромен отлив на товародатели. Ще бъде проучен и какъв е резултатът от сливането на сдруженията в БДЖ, стана ясно още от думите на заместник-министъра.

Аз съм заместник-министър на превоза от 15 дни, само че 27 години от трудовия ми стаж са минали в железниците, напомни Папукчийски.

Той предизвести, че следващата година може да бъде сериозна, в случай че по най-бързия метод не се отремонтират вагоните и те не минат нужните проверки.

" Ръстът на пасажерите, даже не сме стигнали растежа от 2019 година Ние сега даже сме под растежа от 2019 година, ние в този момент сме на минус 10% по отношение на 2019 година “, заяви заместник-транспортният министър.

Абсурдно е да се движи трен с един вагон, това са 96 места! За каква услуга приказваме? възмути се Папукчийски.

Той отхвърли да даде оценка на Николай Събев, заявявайки, че такава може да даде единствено министър Христо Алексиев.

" Аз го преглеждам като счетоводен трик. Не можем да приказваме за никаква облага. Напротив - приказваме за утежняване на услугата и отлив на пасажери поради неприятната услуга “, отсече Папукчийски за хвалбите на някогашния министър, че БДЖ били на облага и железниците се радвали на забележителен оборот.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР