Български дарителски форум, Фондация BCause и Община Смолян с партньорството

...
Български дарителски форум, Фондация BCause и Община Смолян с партньорството
Коментари Харесай

Изложба събира средства за чешмите на бай Манчо

Български дарителски конгрес, Фондация BCause и Община Смолян с партньорството на Държавен списък - Смолян открива фотоизложбата " Благотворителността през обектива `2018 " на 13 май 2019 (понеделник) от 17.30 часа в Изложбената зала на Държавен списък - Смолян.
Ще бъдат показани три фоторазказа за благотворителността и доброволчеството, отличени през 2018 година в единствената грантова стратегия за снимка у нас „ Благотворителността през обектива “.

Първата история е за бай Манчо, който с персонални средства от години прави чешми в Смолянско.

Всички в Смолян познават героя на фотоисторията „ ВОДА ЗА ХАИР “ на фотографа Добрин Кашавелов. Зефир Манчев или бай Манчо е прочут с гения си да намира вода и да строи чешми. Казва, че водата е жива и схваща всичко. Освен с дарбата си да открива и “чува ” водата, родопчанинът от десетилетия оказва помощ на хората и по доста други способи. Той еднообразно уважава и джамията, и църквата. Наскоро 83-годишният в този момент бай Манчо бе отличен за заслужен българин.

Гостуването на изложбата в Смолян ще бъде обвързано и с акция за набиране на дарения, с които да бъдат закупени тръби и други материали за бъдещите чешми на бай Манчо, оповестиха уредниците.

Освен за бай Манчо изложбата ще показа в поредност от фотографии под названието „ ВИЖ ТОВА или историята на кучето лидер “ Борислав Трошев, който споделя за единственото по рода си учебно заведение за кучета водачи за незрящи в България, основано от фондация “Очи на четири лапи ”. Снимките са запечатили моменти от образованието на бъдещите четириноги помощници, от живота им в приемни фамилии, както и от всекидневието на куче лидер, което към този момент оказва помощ на човек с повредено зрение. „ КАЛЕНИ В ОГЪН “ на Тихомира Методиева демонстрира елементарни хора с неизмеримо занимание. Те рискуват живота си, с цел да оказват помощ в обстановки, в които другите нормално бягат - пожари, наводнения, трусове и други бедствия.

В момента в България има 220 доброволни формирования, в които членуват близо 3000 доброволци. Самата Тихомира Методиева е доброволец-пожарникар и секретар на Националната асоциация на доброволците в Република България. Жури на фотоконкурса са Борис Мисирков, Елица Баракова, Красимира Величкова, Надежда Павлова, Надежда Чипева, Темелко Темелков. " Благотворителността през обектива " 2018 е сбъднат от Български дарителски конгрес и фондация BCause с поддръжката на фондация „ Америка за България “, „ Аурубис България “, Райфайзенбанк, А1, ИКЕА. Партньори на състезанието са Българска фотографска академия „ Янка Кюркчиева ”, Българско фотографско съдружие, „ Фото Форум “, „ Фотосинтезис “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР