Български бизнесмен е минал безпроблемно с пистолет през проверяващите на

...
Български бизнесмен е минал безпроблемно с пистолет през проверяващите на
Коментари Харесай

Българин минал безпрепятствено с оръжие през летище София, случаят е потулен

Български предприемач е минал безпроблемно с револвер през проверяващите на летище София. Боян Иванов е влезнал в кабината на самолета и е стигнал със зареденото си оръжие „ Смит и Уесън “ до Виена. Едва австрийските граничари го задържали при опит да се прекачи за Цюрих.
Това излиза наяве от голям брой документи, с които Фрог нюз се достави от източници в Министерство на вътрешните работи. Случаят се смята за изключително фрапантен и наказването при сходен пробив на системата за сигурност е единствено едно-уволнение. „ Министерство на вътрешните работи обаче премълча, поради мераците ни да влезем в Шенген. Не желаеха да се подвига звук. По тази причина нямаше осъдени “, изясни източникът ни.
Родната полиция научила за случая едвам откакто Австрия изпраща писмо, с което ни уведомява за грандиозния пропуск. В него се отбелязва, че Боян Иванов бил осъден да заплати санкция 8000 евро. Отделно от това му конфискували револвера. Любопитното е, че след това чиновник на гранична полиция с букви Д. Р, се обадил на нарушителя, с цел да го посъветва, че може да си върне револвера по правосъден ред. Пред управляващите в Австрия Боян Иванов обяснил, че бързал за чужбина и по тази причина не запомнил, че държи пищова в джоба на ръчната си чанта.
В документите написа: „ Няма данни да е извършено следствие на събития във въздушния, водния и железопътния превоз. Револверът, при вероятно производство на изстрел, би нарушил херметизацията му и заплашил живота на пасажерите. Според законодателството на страните членки на Европейски Съюз, това съставлява тежко закононарушение “.
Разрешението за носене на оръжие е издадено на предприемача от столичното 4-то РУП. Най-куриозното е, че чиновници, проспали случая, са издигнати в йерархията./Фрог нюз
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР