Български архитектурен модернизъм кани тази вечер всички желаещи на пешеходна

...
Български архитектурен модернизъм кани тази вечер всички желаещи на пешеходна
Коментари Харесай

Тази вечер: Туристическа обиколка „Модернизмът във Варна“

Български архитектурен модернизъм кани довечера всички искащи на пешеходна туристическа обиколка „ Модернизмът във Варна “

Сборният пункт е пред Драматичния спектакъл (пл. " Независимост), а началото 18:30 часа.

На 28.VII. (петък), ви каним на втората част на нашата обиколка във Варна!

Ще тръгнем от Драматичния спектакъл " Стоян Бъчваров " (сградата е обвързвана с имената на двама изявени локални архитекти), ще се разходим по " Княз Борис “, " Сливница “ и близките улички и ще приключим пред прелестното ар деко стълбище към Северния плаж.

След като в края на месец юни разгледахме постройките в Таляна и Гръцката махала, отвото предлагаме на жителите и гостите на морската ни столица взор към забавните и значими обекти в града от 1920-те и 1930-те години, с които могат да бъдат проследени динамичните стилистични промени в интервала. Ще обърнем внимание на образци за късен ар деко и крайни прояви на Модерното придвижване с планове на архитекти като Стефан Венедикт Попов, Желязко Богданов, Дабко Дабков и други., оповестяват уредниците.

Участието изисква записване!
За да включите би трябвало да изпратите известие в Messenger на.

В края на обиколката ще се събират средства за активността на фондацията (препоръчителна стойност на дарението е 15 лева.), които ще бъдат употребявани за изследвания, просветителни начинания, изложения и др.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР