Българската звезда в световния тенис Григор Димитров отново показа невероятна

...
Българската звезда в световния тенис Григор Димитров отново показа невероятна
Коментари Харесай

Григор Димитров нокаутира с 6:2, 6:4 втория в световната ранглиста Карлос Алкарас

Българската звезда в международния тенис Григор Димитров още веднъж сподели невероятна класа и пред погледа на легендата на професионалния бокс Майк Тайсън " нокаутира " 6:2, 6:4 втория в международната класация Карлос Алкарас на шампионата от категорията " Мастърс 1000 ". Това е втората поредна победа на Димитров против този противник, 5-а в мач с №1 или №2 в света и 40-а над тенисист от топ 10. 

 

Алкарас бе в серия от 9 извоювани мача и нямаше загуба против противник отвън топ 10 в 10 дуела на твърди кортове от началото на този сезон. Срещу Григор обаче на процедура нямаше късмет.

 

Бившият №3 в света от България има необикновен мотив да помни тазгодишното издание на шампионата в Маями, тъй като с класирането си за четвъртфинала влезе измежду най-хубавите 8 на всички надпревари от " Мастърс 1000 ". Нещо повече, Григор има най-малко полуфинал на 8 от 9-те сходни надпревари, като единственото изключение остава Мадрид, където през 2015 година бе четвъртфиналист. 

 

Съперник на Димитров на полуфинала в Маями ще бъде Александър Зверев (Гер), против който нашият тенисист има единствено една победа от 8 мача - в първия им дуел в Базел през 2014 година Григор си обезпечи нанагорнище до №11 в света и в случай че се класира за край, ще се върне в топ 10 за първи път от 29 октомври 2018 година

 

Мачът със Зверев е от 1 ч българско време през нощта против събота. 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР