Българската телеграфна агенция (БТА) получава по бюджета си за 2022

...
Българската телеграфна агенция (БТА) получава по бюджета си за 2022
Коментари Харесай

Държавата дава 3 млн. лв. на БТА за нови електромобили

Българската телеграфна организация (БТА) получава по бюджета си за 2022 година спомагателни 3 млн. лева от страната, с които да закупи служебни електрически автомобили, хибридни коли и микробуси. Решението за това бе гласувано на днешното съвещание на Министерския съвет. Инвестицията в транспортни средства се чака да помогне на медията в отразяването на районни събития и вести отвън рамките на страната. 

С разширението на автопарка

ще бъде предоставена опция на кореспондентите на Българска телеграфна агенция да бъдат навреме на мястото на събитията и да отразяват значимите за обществеността тематики и въпроси “, показват от пресцентъра на Министерски съвет.

Финансирането идва в отговор на стратегическите цели на Българска телеграфна агенция да разгърне активността си. Идеята е да дава настояща информация от прилежащите балкански страни както на българската публика, по този начин и на света. 

Необходимостта от спомагателна средства е обвързвана и с присъединяване на публичната медия в новоучредената Асоциацията на балканските новинарски организации - Югоизточна Европа (АБНА-ЮЕ), чието седалище е в България. Генералният шеф на Българска телеграфна агенция бе определен за общоприет секретар на организацията.
Допълнително финансиране и за Българска национална телевизия
На днешното си съвещание Министерски съвет утвърди спомагателен трансфер и за Българската национална телевизия. Той е в размер на 2 млн. лева и ще послужи за софтуерно надграждане, целящо да увеличи равнището на отбрана на осведомителната и информационната инфраструктура на публичната медия.

Това „ ще подсигурява опазване на достъпността, целостта, наличността и конфиденциалността на осведомителните масиви, както и ще се обезпечи бистрота и предвидимост на положението и държанието на информационно-комуникационната среда, самодейно наблюдаване, разкриване, реакция и одит “, показват от Министерски съвет.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинБТА електрически автомобили бюджет Българска национална телевизия финансиране ПоследниНай-четениБюджет и финанси 32 Държавата дава 3 млн. лева на Българска телеграфна агенция за нови електрически автомобили Бюджет и финанси 804 Правителството предлага изтеглянето на България от двете руски банки Регулации 356 Кабинетът внесе закон за закриване на Държавната петролна компания Политика 316 „ Черна разпределителна кутия “: Депутатите лимитират инхаус процедурите Компании 10703 Skoda обмисля евакуиране от най-големия авто пазар в света Компании 6608 Германец трансформира остарял хотел в Семково в коливинг зона Пазар на труда 6376 Търсенето на труд нараства, само че работната мощ е мощно лимитирана Личности 6240 Мъск към този момент не е най-богатият човек в света Всички новини17:46 Регулации 32 Кабинетът внесе закон за закриване на Държавната петролна компания
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР