Българската страна е изразила готовност пред Румъния да приеме до

...
Българската страна е изразила готовност пред Румъния да приеме до
Коментари Харесай

Министър Хинков: България е готова да приеме до 17 пострадали от ужасяващата експлозия в Румъния

Българската страна е изразила подготвеност пред Румъния да одобри до 17 души, потърпевши от детонацията на бензиностанция в Креведия, заяви на брифинг здравният министър проф. Христо Хинков. Той акцентира, че екипите на незабавна помощ към този момент са образувани. Експлозии в бензиностанция в Румъния, един почина, десетки са ранени.
 
Всички потърпевши са в тежко положение, с над 50% изгаряния. Заради това румънските медици първо би трябвало да ги стабилизират, с цел да може потърпевшите да бъдат годни за превоз. Нашите екипи остават в цялостна подготвеност. Подсигурена е цялата логистика, подготвени сме да ги приемем, увери здравният министър. Пострадалите ще бъдат докарани у нас с хеликоптери от Румъния и ще бъдат настанени в клиниките по изгаряния в София, Варна и Русе.
 
Жена с 95% изгаряния по тялото след снощната детонация в станция за полутечен пропан-бутан в село Креведия, Южна Румъния, е умряла в букурещката болница " Флоряска " през днешния ден, заяви ръководителят на Департамента за изключителни обстановки Раед Арафат, представен от Аджерпрес. Тя е брачна половинка на мъжа, който умря на място нощес вследствие на инфаркт на миокарда, без да е имал изгаряния.
 
По последна информация 58 души са ранени при детонациите, като от тях 43 са чиновници на министерството на вътрешните работи: 39 пожарникари, двама служители на реда и двама жандармеристи, сочат данни на Инспектората за изключителни обстановки, представени от новинарския уебсайт Зиаре.
 
Осем души са потърпевши при първата детонация, а 50 - при втората.10 от ранените са в тежко положение. Около 3000 поданици са били евакуирани в радиус от 800 метра. В село Креведия са изгорели осем къщи, а други 11 са наранени от детонацията.
 
" Ние знаем, че компанията най-малкото не е функционирала, ясно е, че не е имала утвърждения или разрешителни. Разследването се води от Главната прокуратура. От наша позиция компанията не е имала документи за действие, компанията по-точно не е имала активност ", посочи Арафат
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР