Българската шахматистка Нургюл Салимова завърши четвърта на световното първенство на

...
Българската шахматистка Нургюл Салимова завърши четвърта на световното първенство на
Коментари Харесай

Нургюл Салимова завърши четвърта на световното първенство по бърз шах

Българската шахматистка Нургюл Салимова приключи четвърта на международното състезание на рапид (ускорен шах) в убекистанския град Самарканд. Финалистката от Световната купа е с актив от 8 точки след 11 кръга, написа БНР. 

Салимова остана след събралите по 8,5 точки Анастасия Боднарук (Русия), Хъмпи Конеру (Индия) и Тннцзе Лей (Китай). Шампионката ще бъде излъчена с спомагателен плейофен мач сред Боднарук и Конеру, а за Тинцзе ще остане бронзът.

В последния крът Нургюл направи реми с черните фигури против китайката Мо Зай и по този начин двете приключиха с по 8 точки, колкото има и лидерката в международната класация в красическия шахмат Вендзънн Цю от Китай. Талантливата българка зае четвъртото място поради по-добри спомагателни индикатори.

Световната шампионка на рапид от 2012 година Антоанета Стефанова е 29-а с 6,5 точки. Гергана Пейчева и Надя Тончева приключиха с актив от по 6 точки.

При мъжете остана още един кръг, като след 12-ия Иван Чепаринов е на 24-ата позиция със 7,5 точки. Води норвежецът Магнус Карлсен с 9,5 точки.

В Самарканд през днешния ден стартира международното на блиц, също с българско присъединяване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР